Itä-Suomen yliopisto tukee työntekijöiden hyvinvointia tarjoamalla kattavan ennaltaehkäisevän työterveyshuollon ja yleislääkäritasoisen sairaanhoidon Terveystalolla. Työterveyspalveluja on tarjolla laajasti myös etänä.
Työterveyshuolto on kaikkien kuukausipalkkaisessa työsuhteessa olevien käytettävissä. Yliopiston työtapaturmavakuutukset kattavat kaikki työntekijät myös työmatkoilla. Yliopistolla on myös erillinen etätyövakuutus, jolla on laajennettu työntekijöiden turvaa etätyön aikana.
Tarjoamme mahdollisuuden työskennellä monipaikkaisesti. Lisäksi meillä on jatkuvasti kehittyvät kampukset ja työympäristö sekä ergonomiaa tukevat kalusteet.
Työaikamme noudattaa työehtosopimuksessa sovittua siten, että opetus- ja tutkimustehtävissä työskentelevät suunnittelevat vuotuisen 1612 tunnin työaikansa lukuvuosittain. Työsuunnitelmaan merkittyjen töiden lisäksi on mahdollista pitää riittävästi yhdenjaksoista vapaata tai lomaa.
Asiantuntija- ja tukitehtävissä säännöllinen työaika on keskimäärin enintään 7 tuntia ja 15 minuuttia vuorokaudessa. Työaika on pääsääntöisesti liukuvaa työaikaa, mikä antaa työntekijöille mahdollisuuden itse päättää tietyin rajoituksin ja työmäärän vaihteluiden mukaisesti siitä, milloin hänen työpäivänsä alkaa ja milloin se päättyy sekä lepotauon pituuden. Tuemme henkilöstön työssä jaksamista huolehtimalla työ- ja vapaa-ajan sekä työn vaatimusten tasapainosta!
Loman pituus ja toteuttamistapa ovat erilaisia opetus- ja tutkimushenkilöstön sekä asiantuntija- tai tukihenkilöstön osalta.
Opetus- ja tutkimushenkilöstö sopivat työsuunnitelmassa työajastaan ja sen käyttämisestä työsuunnitelman mukaisiin tehtäviin. Muu kuin työsuunnitelmassa sovittu työaika on työntekijän vapaa-aikaa tai esimerkiksi loma-aikaa.
Asiantuntija- ja tukihenkilöstön vuosiloman pituus riippuu työsuhteen pituudesta. Vähintään 15 vuoden palvelusaika oikeuttaa 38 päivän vuosilomaan ja yli vuoden mutta alle 15 vuoden työsuhteissa vuosilomapäivien määrä on 30.
ERGGI-ergonomiaosaaja on Itä-Suomen yliopiston henkilöstöön kuuluva koulutettu ergonomiaosaaja. ERGGI-ergonomiaosaajan tehtävä on huolehtia oman yksikön henkilöstön työergonomiasta ja tuoda ERGGI-verkostossa oppimansa asiat oman yksikkönsä tietoon. ERGGI osaa tarkastaa työpisteen ergonomian, säätää työvälineet käyttäjän mukaan sekä etsiä esimerkiksi paremmin sopivia työvälineitä talon sisältä.
Olemme perheystävällinen työpaikka, sillä yliopistotyönantaja on huomioinut syksyllä 2022 voimaan tulleen perhevapaauudistuksen ensimmäisenä työehtosopimuksessaan.
Itä-Suomen yliopisto tarjoaa työntekijöilleen verovapaan työsuhdepyöräedun osana työntekijän kokonaispalkkaa. Työsuhdepyöräetu on verovapaa 1200 euroon saakka vuodessa ja edun hyödyntämällä työntekijä voi säästää keskimäärin 20–30 prosenttia pyörän hankintahinnasta.
Työmatkapyöräilyä tukemalla yliopisto kannustaa työntekijöitään kestäviin valintoihin ja pitämään huolta hyvinvoinnistaan. Työsuhdepyörä on työntekijän käytettävissä myös vapaa-ajalla.
Yliopisto seuraa ja kehittää työhyvinvoinnin tilaa joka toinen vuosi tehtävällä ja työeläkeyhtiö Varman organisoimalla kaikkien yliopistojen yhteisellä työhyvinvointikyselyllä. Käytössä on myös erilaisia pulssikyselyjä, joita yksiköt voivat käyttää.
Yksiköt järjestävät työntekijöilleen hyvinvointitoimintaa, johon yliopisto suosittelee budjetoimaan 100 euroa henkilöä kohden. Yliopistossa toimivat työhyvinvoinnin kehittäjien (Tyke) ja näyttöpääte-ergonomiaosaajien (Erggi) verkostot.
Itä-Suomen yliopisto kannustaa osaamisen kehittämiseen mm. tarjoamalla kattavan valikoiman maksuttomia sisäisiä henkilöstökoulutuksia. Painopisteitä ovat muun muassa digitaalinen ja pedagoginen osaaminen sekä johtamisvalmennus.
Sykettä-liikuntapalvelut tarjoaa monipuoliset liikuntamahdollisuudet molemmissa kampuskaupungeissa. Palveluihin kuuluu kuntosalit, ryhmäliikuntatunnut, palloiluvuorot, lajikurssit sekä liikunta- ja ravitsemusohjaus. Yliopiston henkilökunta voi liittyä Sykettä-liikuntapalvelujen käyttäjäksi erittäin edulliseen lukukausi – tai lukuvuosihintaan. Lue lisää Sykettä-palveluista.
Itä-Suomen yliopisto tukee henkilökunnan liikkumista ja virkistäytymistä tarjoamalla mahdollisuuden osallistua kerran lukukaudessa järjestettävään liikuntailtapäivään.
Henkilökunnan käytössä on myös taukoliikuntasovellus, joka ohjaa huolehtimaan riittävästä tauotuksesta, palautumisesta sekä kehon ja mielen hyvinvoinnista.
Yliopiston kampuksilla on useita ravintoloita, joissa on tarjolla monipuolinen lounasvalikoima edulliseen henkilökuntahintaan.
Yliopiston henkilökuntakortilla saat alennuksia. Luettelo alennuksia myöntävistä liikkeistä on yliopiston intranetissa Heimossa (vaatii kirjautumisen yliopiston tunnuksilla) ja sähköisen henkilökortin sovelluksessa.
Itä-Suomen yliopisto tarjoaa henkilökunnalleen ja opiskelijoilleen mahdollisuuden asentaa ohjelmistoja omassa käytössä oleville laitteille maksutta ja ostaa ohjelmia alennettuun hintaan. Ilmainen asennusoikeus esimerkiksi Microsoft 365 Office -paketille jopa viiteen eri laitteeseen. Lisätietoja ohjelmista kotikoneisiin yliopiston intranetissä Heimossa (vaatii kirjautumisen yliopiston tunnuksilla).