Tiedekuntamme toimintojen lähtökohta on tieteidenvälisyys. Tarkastelemme ja tutkimme yhteiskuntaa ja ympäristöä sekä niiden välisiä suhteita eri tieteiden näkökulmasta. Tiedekuntamme on poikkeuksellisen laaja-alainen sisältäen humanistisia tieteitä, kauppatieteitä, luonnontieteitä, oikeustieteitä, terveystieteitä ja yhteiskuntatieteitä. Näin ratkaisemme osaltamme moniäänisesti paikallisia, alueellisia ja globaalejakin kysymyksiä sekä rakennamme kestävää tulevaisuutta ottamalla huomioon talouden ja ympäristön näkökulmat.
Vahvat ja luontevat yhteydet yhteiskunnan muihin toimijoihin luovat pohjan laadukkaalle ja työelämää palvelevalle koulutukselle sekä jatkuvalle oppimiselle. Aito vuorovaikutus kansallisten ja kansainvälisten toimijoiden kanssa nostaa esille kysymyksiä, joita tiedekuntamme opettajat ja tutkijat tarkastelevat sekä koulutuksessa että tutkimuksessa.
Toimimme Joensuun ja Kuopion kampuksilla.
4 480
Perustutkinto-opiskelijaa
500
Väitöskirjatutkijaa
550
Työntekijää
Tutkimus
Tutkimuksemme kytkeytyy yliopiston strategisiin tutkimusalueisiin ja tutkijoiden omiin kiinnostuksen kohteisiin. Uusia ilmiöitä nousee alati tutkimuksen kohteeksi myös ympäröivästä yhteiskunnasta ja luonnosta. Tutkimuksemme on tieteidenvälistä ja monimenetelmällistä. Olemme aktiivisia yliopiston monitieteisissä tutkimusyhteisöissä sekä kansainvälisissä tutkijaverkostoissa.
Tuotamme tutkimustietoa ja keskustelun avauksia monitieteisistä teemoista. Näitä ovat muun muassa rajoihin, liikkuvuuteen ja ihmisten kohtaamiseen liittyvät sosiokulttuuriset ilmiöt; ilmastonmuutoksen, kestävän kehityksen ja bio- ja kiertotalouden yhteiskunnalliset kysymykset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavuuteen ja ikääntymiseen liittyvät teemat. Tutkimme myös aktiivisesti työelämän murrosta sekä osaamisen ja oppimisen kehittymistä koulutusaloillamme.
Tutkimuksemme on tieteellisesti korkeatasoista ja kansainvälisesti vaikuttavaa. Tutkimustiedon yhteiskunnallinen vaikuttavuus on meille tärkeä asia, sillä tutkimuksemme tapahtuu usein osana ympäröivää yhteiskuntaa. Tiedekunnan tutkimuksen ja jatkokoulutuksen kehittämisestä ja tavoitteiden asettamisesta sekä seuraamisesta vastaa tutkimuksen kehittämisen toimikunta, jonka puheenjohtajana toimii tutkimuksen varadekaani.
Tiedekunnan tutkijoita ja tutkimusryhmiä tuetaan aktiivisesti täydentävän tutkimusrahoituksen hakemisessa sekä aineiston hallintaan, tutkimusmenetelmiin ja -infrastruktuuriin liittyvissä kysymyksissä. Tiedekunta seuraa sen tutkimusalojen ja rahoittajien viimeisimpiä kehityskulkuja ja tutkimusrahoituksen koordinaattorit, tutkimuspäällikkö ja staff scientist tarjoavat asiantuntijuutta rahoituskanavista tiedottamalla, järjestämällä koulutusta sekä avustamalla hakemusten ja tutkimussuunnitelmien sisällön kehittämisessä rahoittajien vaatimusten mukaan. Tutkimusrahoituksen koordinaattorit avustavat tiedekunnan tutkijoita tutkimusrahoituksen hakemisessa antaen tietoa eri rahoituslähteistä ja voivat avustaa hakemusten valmistelussa sekä kommentoida hakemuksia. Lue lisää tutkimusrahoituksesta tutkijanuralla UEF:ssä.
Kansainvälistä konsortiota vaativien EU-hankkeiden valmistelussa tutkimuspäällikkö tukee tarvittaessa myös projektikonsortion kokoamisessa ja osallistuu hakemusosioiden muokkaamiseen ja arviointiin. Staff scientist auttaa tutkijoita ja tutkimusryhmiä vaativia tilastollisia menetelmiä hyödyntävissä tutkimuksissa sekä tukee infrastruktuurihankkeiden hakemisessa. Lisäksi hän vastaa erityisesti jatko-opintojen kvantitatiivisen menetelmäosaamisen kehittämisestä.
Lisätietoja antavat tutkimuspäällikkö ja staff scientist.
Tutustu tutkimusyhteisöihimme
Koulutus
Koulutuksessamme perehdytämme opiskelijoitamme ajankohtaisiin yhteiskunnallisiin kysymyksiin sekä tarjoamme heille yliopistokoulutukselle luonteenomaisia teoreettisia ja akateemisia valmiuksia. Jo opiskeluaikana opiskelijat osallistuvat uuden ajattelun ja tiedon tuottamiseen. Erilaiset oppimisympäristöt, digitaaliset välineet ja pedagogisesti motivoituneet opettajamme mahdollistavat sen, että opinnot etenevät joustavasti ja opiskelijalähtöisesti.
Tarjoamme koulutusta arkistoalalla, historiassa, kauppatieteissä, maantieteessä, oikeustieteissä, sosiaalipsykologiassa, sosiologiassa, sosiaalipedagogiikassa, sosiaalityössä, sosiaali- ja terveyshallintotieteessä, sosiaali- ja terveydenhuollon tietohallinnossa, terveystaloustieteessä, yhteiskuntamaantieteessä, yhteiskuntapolitiikassa sekä ympäristöpolitiikassa. Lisäksi Itä-Suomen yliopiston vapaa sivuaineoikeus antaa opiskelijalle erinomaisen mahdollisuuden suunnata kiinnostustaan oman pääaineen ulkopuolelle.
Suomenkielisten koulutusohjelmien lisäksi tarjoamme englanninkielistä koulutusta neljässä maisteriohjelmassa. Olemme myös vahva jatkuvan oppimisen toimija esimerkiksi avoimen yliopiston opinnoissa ja väylissä. Koulutuksen varadekaanin vetämä koulutuksen kehittämisen toimikunta huolehtii mm. opetuksen laadun, oppimisympäristöjen ja yhteisten hyvien käytäntöjen kehittämisestä.
Kandidaatti- ja maisterikoulutukset
Englanninkieliset maisteriohjelmat
Ajankohtaista
Uutiset
Tapahtumat
-
18
Mar
2024
-
22
Mar
2024
-
22
Mar
2024
-
22
Mar
2024
-
26
Mar
2024
-
28
Mar
2024
-
29
Mar
2024
-
29
Mar
2024
Tiedekunnan yhteystiedot
Joensuun kampus
Postiosoite
Itä-Suomen yliopisto
Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
Joensuun kampus
PL 111
80101 JOENSUU
Kuopion kampus
Postiosoite
Itä-Suomen yliopisto
Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta
Kuopion kampus
PL 1627
70211 KUOPIO