
Ruokaa mielelle - motivoiva ja voimavarakeskeinen ryhmämuotoinen ravitsemuskuntoutus osana masennuksen hoitoa
Johtajat
Ruokaa mielelle -tutkimus selvittää motivoivan ja voimavarakeskeisen, ryhmämuotoisen ravitsemusintervention vaikutusta masennusoireisiin sekä elämänlaatuun, ruokavalion laatuun, syömiskäyttäytymiseen ja työ- ja toimintakykyyn. Lisäksi tutkimuksessa määritetään sen kustannustehokkuus ja hyväksyttävyys. Tutkittavat ovat työikäisiä ja heillä on keskivaikean tai vaikean masennuksen diagnoosi. Rekrytointi tapahtuu kolmen julkisen terveydenhuollon toimijan ja yhdeksän yksityisen terveydenhuollon toimijan avulla. Tutkittavat satunnaistetaan Ruokaa mielelle -interventioryhmään, jossa he saavat ravitsemusohjausta, ja Porukasta hyvää mieltä -ryhmään, jossa he saavat muita keinoja hyvinvoinnin kohentamiseen. Molemmat ryhmät saavat vertaistukea. Tutkittavilla on lisäksi seurantakäynnit 6 kk ja 12 kk kuluttua intervention alkamisesta.
Johtajat
Professorit
Tutkijatohtorit
Väitöskirjatutkijat
-
Aino Kipfer
Vieraileva tutkijaKansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta -
Johanna Roponen
ProjektitutkijaKansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta