Tarkenna hakuasi

FOODNUTRI – kestävää ruoka- ja ravitsemustutkimusta profiilikuva

FOODNUTRI – kestävää ruoka- ja ravitsemustutkimusta

Projekti
01.01.2022 - 31.12.2025
Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö, Lääketieteen laitos, Terveystieteiden tiedekunta

Rahoittajat

Päärahoittaja

Suomen Akatemia + RRF Suomen Akatemia + RRF

FOODNUTRIn missiona on:

  • tuottaa tietoa ja osaamista ruoan ominaisuuksista, fysiologisista vaikutuksista, kuluttajakäyttäytymisestä, ruoankäytöstä ja ravinnonsaannista väestöryhmissä ottaen huomioon ympäristön vaikutukset
  • luoda lisäarvoa kotimaisille ruoan raaka-aineille, elintarviketeollisuuden sivuvirroille käyttäen kestävän kehityksen mukaisia tai sitä tukevia elintarvikeprosesseja
  • tukea elintarvikkeisiin ja ravitsemukseen liittyvän datan hyödynnettävyyden kehittämistä ja palautteenantoa, ml. elintarviketuotannon aiheuttaman ympäristökuorman arviointia
  • kehittää tutkimusalustat avoimiksi tutkimus- ja kehittämistuotteiksi ja palveluiksi
  • tehostaa ja vahvistaa alueellista asiantuntijuutta ja tutkimusalustoja.

Pystytämme projektin aikana ruoan mikrobiologisen laadun tutkimusta tukevia menetelmiä ja in vitro dynaamisen suolimallin sekä sitä tukevaa kehittynyttä analytiikkaa. Lisäksi kehitämme ruoankäytön ja ruokavalion laadun mittaamisen sekä palautteenannon digitaalisia menetelmiä.

Yhteistyö

Professorit

Vanhemmat tutkijat

Tutkijatohtorit

Väitöskirjatutkijat

Teknikot

Tutkimushoitajat

Tutkimusavustaja

Muut ryhmän jäsenet