Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Ihmisiä liikeneuvottelussa

Antti Talonen johtamisen apulaisprofessoriksi Itä-Suomen yliopistoon

KTT Antti Talonen on aloittanut vastuullisen liiketoiminnan johtamisen ja osuustoiminnan apulaisprofessorina (Associate Professor, tenure track) Itä-Suomen yliopiston kauppatieteiden laitoksella 1.4.2024 alkaen.

Talonen on väitellyt kauppatieteiden tohtoriksi Tampereen yliopistolta 2018 ja saanut hallintotieteen alan dosentuurin samaisesta yliopistosta vuonna 2022. Ennen Itä-Suomen yliopistoon siirtymistään hän työskenteli vastuullisen liiketoiminnan hallinnon yliopistotutkijana Helsingin yliopiston oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Talonen toimii päätoimittajana kansainvälisessä tiedelehdessä Journal of Co-operative Organization and Management (Elsevier). Tämän lisäksi hän on toiminut vuodesta 2020 alkaen EU:n vakuutusvalvontaviranomaisen (EIOPA) Insurance and Reinsurance Stakeholder Groupissa.

Talonen pitää uutta professuuria ja sen teemoja tärkeinä.

– Vastuullisen liiketoiminnan ja osuustoiminnan johtamisen yhdistävä teemakokonaisuus on tässä ajassa erityisen tärkeä. Vastuullisen liiketoiminnan periaatteita korostava kaksoissiirtymä (vihreä siirtymä ja digitalisaatio) on käynnissä, halusimme sitä tai emme. Samaan aikaan täysin vapaan globaalin markkinatalouden kehitys näyttää epävarmalta ja ketjuuntuvat kriisit luovat epävarmuutta. Kehitys on nostanut huoltovarmuuteen liittyvät kysymykset ja paikallisten yhteisölähtöisten toimijoiden (kuten osuuskunnat) johtamisen erityispiirteiden tärkeyden uudella tavalla esiin, hän sanoo.

Talonen on iloinen päästessään tekemään yhteistyötä dynaamisessa ja kansainvälisesti suuntautuneessa johtamisen oppiaineessa.

– Itä-Suomen yliopisto on jo ennestään tunnettu vahvasta osuustoiminnankin esille nostavasta tutkimuksesta ja opetuksesta. Professori Anu Puusan johdolla on tehty merkittävää eri organisaatiomuodot huomioonottavaa työtä jo pitkään. On suuri ilo päästä osaksi tätä dynaamista ja kansainvälisesti suuntautunutta asiantuntijajoukkoa. Pystymme akateemisista lähtökohdista palvelemaan elinkeinoelämän ja laajemman yhteiskunnan tulevaisuuden tietotarpeita erittäin hyvin. On myös innostavaa olla opetuksen kautta tukemassa uuden sukupolven nuorten osaajien kasvamista ja kehittymistä vireässä yliopistossa, Talonen kertoo.

Vastuullisen liiketoiminnan johtamiseen ja osuustoimintaan keskittyvä professuuri on uusi Itä-Suomen yliopistossa, ja se sijoittuu aineettoman pääoman johtamisen tutkimusryhmään. Professuurin perustamisen mahdollisti yliopiston saama 370000 euron lahjoitus, jonka tekivät Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO), OP Osuuskunta, Tradeka ja Osuustoimintakeskus Pellervo.  

Aineettoman pääoman johtamisen tutkimusryhmän johtaja, professori Anu Puusa on iloinen merkittävästä rahoituksesta ja hyvästä yhteistyöstä rahoittajien kanssa:

– Kaksi tärkeää teemaa yhdistävä professuuri on innovatiivinen uusi avaus, jonka mahdollistamisessa elinkeinoelämän yhteistyökumppaneillamme oli tärkeä rooli. Arvostamme tätä yhteistyötä erittäin paljon. Uskon myös, että uusi tehtävä ja siihen apulaisprofessoriksi valittu Antti Talonen tarjoaa meille entistä laajemmat mahdollisuudet toimia kansallisesti sekä kansainvälisesti merkittävänä tutkimusryhmänä ja opetuksen kehittäjänä, Puusa painottaa.

Lisätietoja

Avainsanat