Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Sanoja.

Globaalia liikkuvuutta tarkasteleva konferenssi tuo etnisyyden tutkijat Joensuuhun

Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella järjestetään 12.–14.6.2024 kulttuurista liikkuvuutta ja monietnisyyttä tarkasteleva monitieteinen konferenssi Moving Cultures, Moving Ethnicities. Muun muassa siirtolais- ja vähemmistökirjallisuuksiin ja kulttuureihin kohdistuva merkittävä kansainvälinen tapahtuma konferenssi tuo Joensuuhun noin 130 puhujaa yli 20 maasta. Kokouksen saaminen Joensuuhun on osoitus yliopiston vahvasta rajoihin, liikkuvuuteen ja kulttuurien kohtaamiseen kohdistuvasta tutkimuksesta.

Kokouksen pääpuhujat tulevat Britanniasta, Saksasta ja Suomesta. Professori John McLeod Leedsin yliopistosta tarkastelee ”hyvän” ja luvatta rajoja ylittävän siirtolaisen ristiriitaisia rooleja englanninkielisessä nykykirjallisuudessa. Tutkija Tobias Skowronek Technische Hochschule Georg Agricola Bochumista analysoi Länsi-Afrikan ja Euroopan välisiä historiallista kauppayhteyksiä geokemian valossa ja osoittaa orjakaupassa käytettyjen metallirannekkeiden olevan eurooppalaista alkuperää. Akatemiatutkija Anna-Leena Toivasen kirjallisen liikkuvuustutkimukseen kuuluvan esityksen keskiössä on hotellien rooli afrikkalaisessa ja afrodiasporisessa kirjallisuudessa.

Kokouksen osallistujien ajankohtaiset esitelmät tarkastelevat monipuolisesti etnisiä ja siirtolaiskirjallisuuksia ja -kulttuureita Pohjois-Amerikasta Aasiaan sekä erityisesti kulttuuristen ja kansallisten rajojen ylityksiä eri taidemuodoissa. Itä-Suomen yliopiston humanistinen osasto järjestää kokouksen yhdessä alan keskeisen kansainvälisen tutkimusjärjestön MESEA: Multi-Ethnic Studies in Europe and the Americas kanssa. Kyseessä on järjestön 13. säännöllinen konferenssi.
 

Konferenssin verkkosivut:
https://mesea.org/joensuu-2024/