Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Yleiskuvaa toimistolta.

Sosiaalipolitiikan päivät Joensuussa 24.–25. lokakuuta – Teemana turvallisuus

Vuoden 2024 Sosiaalipolitiikan päivät järjestetään Joensuussa 24.–25. lokakuuta. Tapahtuma järjestetään jo 48. kertaa, ja sen teemana on tänä vuonna “turvallisuus”. Päivien aikana pohditaan turvallisuuden eri muotoja sosiaalipolitiikan näkökulmasta, erityisesti sosiaaliturvaa ja arjen turvallisuutta.

Tapahtuman järjestäjät haluavat tämänvuotisen teeman myötä herätellä kysymystä instituutioiden, yksilöiden ja yhteisöjen mahdollisuuksista kannatella ja vahvistaa sosiaalista ja arkista turvallisuutta. Tutkijat hakevat samalla rajoja turvallistamispuheelle: se ei voi toimia oikeuttajana sille, että resursseja siirretään sosiaaliturvasta ja -palveluista vaikkapa maanpuolustukseen.

Päivien pääpuhujia ovat apulaisprofessori Emma Power (Western Sydney University, Australia) ja yliopistotutkija Noora Kotilainen (Helsingin yliopisto). Power käsittelee luennossaan sitä, millaista julkista ja epävirallista tukea sekä kannattelua toimeentulotukea saavat ihmiset tarvitsevat elääkseen Sydneyn kaltaisissa kaupungeissa, kun julkinen valta supistaa palvelujaan ja sosiaaliturvaa. Kotilainen pureutuu perjantain esityksessään militarismiin ja yhteiskunnalliseen turvallisuuteen.

Sosiaalipolitiikan päivillä järjestetään torstaina sosiaalipoliittinen kävely yhdessä Joensuun kaupungin ja järjestöjen kanssa. Sen aikana tutustutaan kolmannen sektorin toimijoihin Kansalaistalolla. Perjantaina järjestettävässä työpajassa puolestaan pohditaan, kuinka yliopistoissa voidaan myötävaikuttaa globaalien kriisien ratkaisemiseen. Lisäksi perjantaina järjestetään turvallisuuden, aluepolitiikan ja talouden yhtymäkohtia tarkasteleva paneelikeskustelu ja Sosiaalipoliittinen yhdistys jakaa palkinnon vuoden parhaalle pro gradu -tutkielmalle.

Ohjelma verkossa

Tietoa työryhmistä verkossa

Lisätietoja:

Järjestelytoimikunnan puheenjohtaja, apulaisprofessori Tiina Sotkasiira, tiina.sotkasiira(at)uef.fi

Tapahtuman verkkosivu