Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Puukuljetus.

Suomen parhainta raakapuun tehdasvastaanottoa etsitään

Itä-Suomen yliopisto, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry ja Metsäteho Oy järjestävät kilpailun, jossa etsitään Suomen parhainta raakapuun tehdasvastaanottoa.

Kilpailulla pyritään nostamaan esille hyviä, esimerkillisiä raakapuun tehdasvastaanottoja. Hyvä puun tehdasvastaanotto on puutavaralogistiikan kulmakivi.  

– Kilpailussa kysymme näkemystä tehdasvastaanottotoiminnoista puutavara-autoyrittäjiltä ja autonkuljettajilta, siis niiltä puutavaralogistiikan rautaisilta ammattilaisilta, jotka käyttävät päivittäin tehdasvastaanottojen palveluja. Toivomme, että kilpailun esille nostamat hyvät, esimerkilliset tehdasvastaanotot toimivat kirittäjinä entistä parempiin tehdasvastaanottopalveluihin ja nykyistä kustannus- ja energiatehokkaampaan raakapuun logistiseen hankintaketjuun Suomessa, sanoo Kalle Kärhä Itä-Suomen yliopistosta. 

– Kilpailu avataan FinnMETKO 2024 -messuilla torstaina 29.8.2024 Jämsässä. Suomen parhainta tehdasvastaanottoa voi äänestää lokakuun puoliväliin asti. Äänestää voi niin sellutehtaan kuin sahankin tehdasvastaanottoa, alleviivaa Kari Palojärvi Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry:stä. 

– Terminaalit, esimerkiksi junaterminaalit on rajattu kilpailun ulkopuolelle. Kilpailu järjestetään osana EU-rahoitteista ACE – Ilmastoratkaisujen vauhdittaja -hanketta.

Arviointiraati käy auditoimassa loka-marraskuussa eniten ääniä saaneet tehdasvastaanotot, minkä jälkeen Suomen parhain raakapuun tehdasvastaanotto palkitaan.

 – Tehdyistä auditointikäynneistä Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden osaston opiskelija laatii kandidaatin tutkielmansa ja tekee myös Metsätehon tuloskalvosarjan ”Mistä on hyvä raakapuun tehdasvastaanotto tehty?”, paljastaa Heikki Pajuoja Metsäteho Oy:stä.  

Puutavara-autoyrittäjä ja autonkuljettaja, osallistu ja äänestä nyt Suomen parhainta raakapuun tehdasvastaanottoa!  

Linkki kilpailuun: https://link.webropolsurveys.com/S/040B678259E949A0

Lisätietoja: 

Professori Kalle Kärhä, Itä-Suomen yliopisto, kalle.karha@uef.fi, puh. 050 475 4772 

Toiminnanjohtaja Kari Palojärvi, Metsäalan Kuljetusyrittäjät ry (SKAL Suomen Kuljetus ja Logistiikka), kari.palojarvi@skal.fi, puh. 0500 376 618 

Toimitusjohtaja Heikki Pajuoja, Metsäteho Oy, heikki.pajuoja@metsateho.fi, puh. 040 528 4359 

Avainsanat