Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Valkoiset ruusut turkoosilla puutasolla

Suunnistaja ja metsätieteiden opiskelija Veera Laaksoviita sai Joensuun Urheiluakatemian stipendin

Kalevan Rastia edustava Veera Laaksoviita voitti kaksi henkilökohtaista SM-mitalia lukuvuoden aikana.

Joensuun Urheiluakatemia on myöntänyt vuosittaisen urheilustipendinsä suunnistuksessa menestystä saavuttaneelle Itä-Suomen yliopiston metsätieteiden opiskelijalle Veera Laaksoviidalle. Joensuulaista Kalevan Rastia edustava Laaksoviita saavutti lukuvuoden 2023–2024 aikana kaksi henkilökohtaista SM-mitalia (hopea ja pronssi). Samalla hän on hoitanut opintonsa tunnollisesti ja hyvin arvosanoin.

Urheiluakatemian stipendi myönnetään vuosittain urheilussa ja opinnoissa menestyneelle tai edistyneelle, positiivisesti asioihin suhtautuvalle sekä hyvin urheilu- ja opiskeluasiansa huolehtivalle henkilölle. Stipendi luovutettiin Laaksoviidalle 4. kesäkuuta.

Laaksoviita kokee, että hän on voinut yhdistää hyvin urheilu-uran ja opinnot Itä-Suomen yliopistossa.

– Päivittäistä harjoittelua edistää ja helpottaa huomattavasti lyhyet siirtymät harjoituspaikkojen ja yliopistokampuksen välillä. Opintojen suunnitteluun olen saanut ohjausta, ja olen pystynyt suunnittelemaan itselleni sopivan opiskelurytmin urheilun ehdoilla. Olen kuitenkin myös kunnianhimoinen opiskelija, joten välillä opiskelun ja urheilun yhdistäminen on kuormittavaa, mikä toki kuuluu asiaan silloin tällöin. Joustoa yliopiston puolesta on löytynyt silloin, kun sitä olen tarvinnut, Laaksoviita kertoo.

Kuluneen lukuvuoden aikana Laaksoviita on kehittynyt suunnistajana niin fyysisesti kuin taidollisesti, mikä on tuonut varmuutta kilpailusuorituksiin. Lukuvuoden kohokohtia urheilijana ovat olleet menestys syksyn SM-kilpailuissa ja onnistunut harjoituskausi talvella.

– Tällä hetkellä suunnistajana tavoittelen ensisijaisesti oman potentiaalini ulosmittaamista. Kilpailuissa tämä tarkoittaisi oman paikkani vakiinnuttamista kansallisen tason kärkeen. Myös arvokisaedustukset tulevaisuudessa kiinnostavat, Laaksoviita kertoo.

Metsätieteen opinnot jatkuvat Laaksoviidan osalta vielä kolmisen vuotta.

– Olen varsin avoin tulevaisuuden työtehtävieni suhteen. En osaa vielä sanoa, mihin metsätieteen aihealueeseen tulen erikoistumaan opinnoissani. Vuoden 2025 kesältä odotan innolla myös opintoihin kuuluvaa työharjoittelua.

Joensuun Urheiluakatemia on tarkoitettu tukiverkostoksi kilpaurheileville nuorille ja nuorille aikuisille, joiden tavoitteena on kansallinen ja kansainvälinen huippu. Urheiluakatemia auttaa yhdistämään urheilun ja opiskelun joustavasti yhteistyössä joensuulaisten oppilaitosten kanssa ja paikallisten urheiluseurojen kanssa.

Itä-Suomen yliopistossa opiskelee lukuisia urheilijoita, jotka kilpailevat kansallisella tai kansainvälisellä tasolla, ja ovat mukana Joensuun urheiluakatemian ja Kuopion alueen urheiluakatemian toiminnassa.

Lisätietoja

Tarmo Koivuranta, akatemiakoordinaattori, Joensuun Urheiluakatemia, tarmo.koivuranta@joensuu.fi, p. 050 590 1353