Tutustu tutkimusaineistoihin
UEF eRepository eli eRepo-palvelu kokoaa yhteen tiedot Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden tuottamasta tutkimusdatasta, jotka on tallennettu eri datapalveluihin (Etsin, Zenodo, EUDAT ja Dryad).
Etsin-palvelun avulla voit tarkastella sekä UEF:n että muiden yliopistojen tutkimusaineistoja ja niiden metatietoja Fairdata-palveluista. Metatietoja tuodaan Etsimeen myös muista lähteistä (Tietoarkisto, Kielipankki ja SYKE).
Tutkimusinfrastruktuurien keskeiset aineistot ja tietokannat
Seuraavasta listasta löydät yliopiston infrastruktuureihin liittyviä keskeisiä tietokantoja.
Esimerkki Biokeskuksen aineistoista (Etsin):
Segmentation of brain ultrastructures in 3D electron microscopy
Sisältöä tulossa
Sisältöä tulossa
UEF CQPWeb (https://corpus.uef.fi/CQPweb/) sisältää kokoelman erilaisia tekstikorpuksia sekä erilaisia haku- ja analysointitoimintoja. Korpuksia on saatavilla noin 50 kappaletta seitsemällä eri kielellä, ja kokoelmaan voidaan lisätä käyttäjien omia tekstiaineistoja. UEF CQPWebiin pääset UEF-tunnuksillasi ja rekisteröitymällä uutena käyttäjänä - mikäli sinulla ei ole tunnuksia, lähetä pyyntö osoitteeseen uef-cqpweb[at]groups.uef.fi.
Kielipankki (https://www.kielipankki.fi/) on kieliaineistoja käyttävien tutkijoiden palvelukokonaisuus. Kielipankissa on laaja valikoima teksti- ja puheaineistoja, joista voi tehdä monipuolisia hakuja. Aineistoja voi tutkia ja käsitellä virtuaalisessa työtilassa Kielipankin työkaluin tai ladata omalle koneelle.
Tietoarkisto (https://www.fsd.tuni.fi/fi/) on valtakunnallinen palveluinfrastruktuuri, joka arkistoi ja välittää sähköisiä tutkimusaineistoja liittyen yhteiskuntatieteelliseen tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun.
SHARE-ikääntymistutkimus (https://share-eric.eu/) on ERIC-tutkimusinfrastruktuuri, jonka avulla voidaan tutkia terveys-, sosiaali-, talous- ja ympäristöpolitiikkojen vaikutuksia Euroopan kansalaisten elinkaaren aikana ja sen jälkeen.
CESSDAn aineistoluettelo (https://datacatalogue.cessda.eu/) on hakupalvelu eurooppalaisen yhteiskuntatieteellisen tutkimusaineiston löytämiseen. Mukana on yli 40 000 aineistokuvausta CESSDAn palveluntarjoajilta yli 20 maasta.
Sisältöä tulossa
Rekisteröitymällä Fingenious-palveluun pääset selaamaan kaikista Suomen sairaalabiopankeista sekä THL- ja Arctic-biopankeista löytyviä näytemääriä diagnooseittain ylätasolla. Palvelun kautta voit myös lähettää esiselvityspyynnön (feasibility request) näytteiden ja datan saatavuuden tarkistamiseksi, sekä tehdä luovutuspyynnön (access request).
https://site.fingenious.fi/en/
Sisältöä tulossa
Sisältöä tulossa