Elintarvikeprosessit, syksy 2024
- Päivämäärä:
- 2.9.2024 - 25.10.2024
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Kuopio
- Kategoria:
- Ravitsemus ja lääkeala
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus
- Hinta:
- 100 € (alv 0%)
Sisältö: Maitovalmisteiden prosessit. Liha- ja kalavalmisteiden prosessit. Vaihtoehtoisten proteiininlähteiden prosessit. Viljatuotteiden prosessit. Juomaprosessit. Fermentaatiotekniikat. Pakkausmateriaalit.
Tavoite: Opintojakson suoritettuasi:
- ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
- osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
- osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
- osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
- osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja
Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Luentotallenteet ja luennot (saatavilla tallenteet), oppimistehtävät ja ryhmätyöskentely Moodlessa. Tehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa.
Opetuksen ajankohta: 2.9. - 25.10.2024. Ilmoittautuminen on avoinna 5.8.-.26.8.2024.
Opintojakson luennot toteutetaan Zoomin kautta seuraavasti:
2.9.2024 klo 15.00 - 17.00
11.9.2024 klo 15.00 - 17.00
23.9.2024 klo 15.00 - 17.00
9.10.2024 klo 15.00 - 17.00
Luennoille osallistuminen on vapaaehtoista. Luennot tallennetaan ja lisätään opintojakson Moodle-oppimisympäristöön.
Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.
Kirjallisuus: Opintojakson Moodlessa ilmoitettava materiaali. Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Opettaja: yliopisto-opettaja Kati Väkeväinen
Arviointi: 0-5. Opintojakson arvosana muodostuu oppimistehtävien perusteella. Opintojakson hyväksyminen edellyttää kaikkien oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista.
Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusopinnot. Opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä on, että perusopintokokonaisuus on suoritettu kokonaan.
Lisätietoja:
Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle-oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.
Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen aineopintoihin.
Opintojakson suoritettuasi:
• ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
• osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
• osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
• osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
• osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja
Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alta.