Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Elintarvikeprosessit, syksy 2024

Avoin yliopisto
smart for good
Päivämäärä:
2.9.2024 - 25.10.2024
Laajuus:
5 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Kuopio
Kategoria:
Ravitsemus ja lääkeala
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
100 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Sisältö: Maitovalmisteiden prosessit. Liha- ja kalavalmisteiden prosessit. Vaihtoehtoisten proteiininlähteiden prosessit. Viljatuotteiden prosessit. Juomaprosessit. Fermentaatiotekniikat. Pakkausmateriaalit.

Tavoite: Opintojakson suoritettuasi:

  • ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
  • osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
  • osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
  • osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
  • osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja

Suoritustapa: Verkko-opinnot Moodlessa. Luentotallenteet ja luennot (saatavilla tallenteet), oppimistehtävät ja ryhmätyöskentely Moodlessa. Tehtävät etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Moodleen on kirjauduttava heti opintojakson alussa.

Opetuksen ajankohta: 2.9. - 25.10.2024. Ilmoittautuminen on avoinna 5.8.-.26.8.2024.

Opintojakson luennot toteutetaan Zoomin kautta seuraavasti:

2.9.2024 klo 15.00 - 17.00

11.9.2024 klo 15.00 - 17.00

23.9.2024 klo 15.00 - 17.00

9.10.2024 klo 15.00 - 17.00

Luennoille osallistuminen on vapaaehtoista. Luennot tallennetaan ja lisätään opintojakson Moodle-oppimisympäristöön.

Huomioithan, että tämä opintojakso on aikataulutettu. Opintojaksolle on ilmoittauduttava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.

Kirjallisuus: Opintojakson Moodlessa ilmoitettava materiaali. Kirjallisuus- ja lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Opettaja: yliopisto-opettaja Kati Väkeväinen

Arviointi: 0-5. Opintojakson arvosana muodostuu oppimistehtävien perusteella. Opintojakson hyväksyminen edellyttää kaikkien oppimistehtävien hyväksyttyä suorittamista.

Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusopinnot. Opintojaksolle osallistumisen edellytyksenä on, että perusopintokokonaisuus on suoritettu kokonaan.

Lisätietoja:

Ohjeet UEF-tunnusten ja opiskelijasähköpostin käyttöönottoon saat ilmoittautumisen jälkeen. Kirjautumisohjeet opintojakson Moodle-oppimisympäristöön lähetetään opiskelijasähköpostiin ilmoittautumisajan päätyttyä, viimeistään opintojakson alkamispäivänä.

Opintojakso kuuluu ravitsemustieteen aineopintoihin.

Opintojakson suoritettuasi:
• ymmärrät eri elintarvikeryhmien prosessit erityisesti elintarviketeollisuuden mittakaavassa
• osaat arvioida erilaisia elintarvikeprosesseja elintarviketurvallisuuden kannalta
• osaat arvioida elintarvikeprosessien vaikutusta lopputuotteiden ravitsemukselliseen laatuun
• osaat perustella fermentaatiotekniikan hyödyt elintarvikeprosesseissa
• osaat arvioida eri elintarvikeryhmille soveltuvia pakkausmateriaaleja

Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiainsihteeriin; katso yhteystiedot alta.

Kellonajasta riippumaton
2 kuukautta
Suomi

Ilmoittaudu

I Ilmoittautumaan pääset oheisesta painikkeesta. Siirryt ilmoittautumispalveluun, jossa opinto on avattu tutustumista varten. Lisää se opintokoriin.  

II Opintoihin on valintamenettely. Siirry tunnistautumaan suomi.fi-palveluun, täydennä omat tietosi ilmoittautumislomakkeelle ja vahvista ilmoittautuminen.  

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen hinnastoon sekä maksu- ja perumisehtoihin

III Tieto valinnasta ja maksulinkki lähetetään sinulle valinnan jälkeen. Seuraa sähköpostiasi: vahvista valinta ja maksa opinnot.   

IV Ilmoittautumisesi käsittelyaika on pääasiallisesti 2–5 arkipäivää, maksimissaan 10 arkipäivää. Käsittelyajan jälkeen saat järjestelmän lähettämän viestin, joka sisältää linkin opintojen aloitusohjeisiin. Tutustu ohjeisiin huolellisesti. 

Jos et ole opiskellut Itä-Suomen yliopistossa, saat lisäksi käyttäjähallinnan UEF-tunnuksen aktivointiohjeen. Jos sinulla on jo UEF-tunnus, vaihda tunnuksesi salasana. 

Tunnuksesi saa käyttöoikeudet opiskeluoikeuden alkaessa.  

Mikäli et saa viestejä, tarkista sähköpostisi roskapostikansioja tarvittaessa ota yhteyttä avoimeen yliopistoon. 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä opintoasiansihteeri; katso yhteystiedot alla. 

 

Ilmoittautuminen alkaa:
2024-08-05 09:00
Ilmoittautuminen päättyy:
2024-08-26 23:59