Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

verkkokurssit

Monimuotoinen metsä, 1 op

Täydennyskoulutus
Tunnetko metsien monimuotoisuuden hyödyt metsänhoidossa? Millaisin käytännön metsätalouden keinoin monimuotoisuutta voi edistää? Mikä on metsänomistajan rooli metsäluonnon suojelussa?
smart for good
  • Ympäristö ja teknologia
Päivämäärä:
4.11.2024 - 20.12.2024
Laajuus:
1 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
-
Kategoria:
Ympäristö- ja luonnontieteet
Toteutusmuoto:
Verkko-opetus
Hinta:
0 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Koulutuksen suoritettuaan opiskelija tunnistaa keskeisimmät metsien monimuotoisuuteen vaikuttavat ympäristötekijät suomalaisessa metsäluonnossa sekä ymmärtää talousmetsien merkityksen osana metsien monimuotoisuuden turvaamista. Opiskelija tuntee perusteet käytännön metsätaloudessa käytetyistä keinoista monimuotoisuuden edistämiseksi ja ymmärtää metsien monimuotoisuuden tuottamia hyötyjä metsänhoidossa. Lisäksi opiskelija osaa pohtia metsänomistajan roolia ja mahdollisuuksia metsäluonnon turvaamiseksi.
 

SISÄLTÖ

  • Metsien monimuotoisuuteen vaikuttavat ympäristötekijät Suomessa. 
  • Talousmetsien rooli ja merkitys monimuotoisuuden säilyttämisessä. 
  • Käytännön metsätalouden menetelmät monimuotoisuuden edistämiseksi. 
  • Metsien monimuotoisuuden hyödyt metsänhoidossa.
  • Metsänomistajan rooli ja mahdollisuudet metsäluonnon suojelussa.

Kaikki metsäalasta kiinnostuneet, alan opintoja suunnittelevat, metsänomistajat. Kurssi sopii myös muiden opintojen tueksi ja ammatillisen osaamisen kehittämiseksi.

Hyväksytyt oppimistehtävät ja osaamistesti verkossa.

Koulutus on maksuton Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen (JOTPA) rahoittaman Biodiversiteetti nyt -hankkeen ajan, 31.12.2024 saakka.

Koulutus on suoritettavissa verkko-opintoina DigiCampus -oppimisympäristössä. Toteutus sisältää opetusvideoita, oppimistehtäviä, verkkoseminaarin ja harjoitustehtävän. HUOM! Verkko-webinaari 28.11.2024 klo 14-16.

Kurssi toteutetaan osana Biodiversiteetti nyt - Uutta osaamista vihreän siirtymän vauhdittamiseksi ja biodiversiteetin ylläpitämiseksi -hanketta yhteistyössä Metsätieteiden osaston kanssa. Hanke on Euroopan unionin ja Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama.

Rahoittaja kerää rahoittamiinsa koulutuksiin osallistuvista tietyt taustatiedot koulutustoiminnan arvioinnin, kehittämisen, tilastoinnin ja seurannan toteuttamiseksi. Opintoihin ilmoittautumisen jälkeen sinulle lähetetään rahoittajan kysely, jonka vastaaminen vie noin viisi minuuttia. Pyydämme, että vastaat kyselyyn.

Ilmoittautumisen voi perua ilmoittautumisaikana. Peruminen tehdään sähköpostilla kirjallisesti koulutuksen sihteerille, lasse.reijonen@uef.fi. Opiskelija vastaa osallistumisensa vahvistamisesta ja osallistumisestaan koulutuksen seminaareihin ja muihin koulutussuunnitelman vaatimiin tapaamisiin. Lisäksi opiskelija huolehtii tehtävien suorittamisesta määräpäivään mennessä. Koulutuksen kieli on suomi.

Itä-Suomen yliopiston Jatkuvan oppimisen keskus (JOK) pidättää itsellään oikeuden opinto-ohjelmassa ilmoitettujen tietojen muutoksiin. 

NextGenerationEU
JOTPA
JOTPA teksti