Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

psykoterapeuttikoulutus

Ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus 2024-2028

Täydennyskoulutus
Ratkaisukeskeinen psykoterapeutti koulutus antaa valmiudet toimia aikuisten yksilöpsykoterapeuttina ja osaamisen ratkaisukeskeisen viitekehyksen käyttöön.
smart for good
  • Sosiaali ja terveysala
Päivämäärä:
17.9.2024 - 31.7.2028
Laajuus:
65 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Helsinki
Kategoria:
Sosiaali- ja terveysala
Toteutusmuoto:
Lähiopetus
Hinta:
14800 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Haku on avoinna 1.3.-7.4.2024.

Ratkaisukeskeisessä terapiamallissa keskitytään voimavarojen ja vahvuuksien näkemiseen, tulevaisuusorientaatioon ja ainutlaatuisen vuorovaikutuksellisen yhteistyösuhteen rakentamiseen terapeutin ja asiakkaan välillä. Terapiamuodon perusajatus on, että asiakkaalla on kyky löytää ratkaisuja omiin haasteisiinsa ja että terapeutin tehtävä on auttaa asiakasta löytämään nämä ratkaisut ja vahvistamaan niitä. Koulutus antaa valmiudet työskennellä eri-ikäisten asiakkaiden ja heidän verkostojensa parissa.

Koulutus on valtioneuvoston asetuksen 1120/2010 mukaista psykoterapeutin ammattinimikkeen käyttöoikeuteen johtavaa koulutusta. Suoritettuaan koulutuksen hyväksytysti opiskelijalle kirjoitetaan todistus, jolla hän voi hakea psykoterapeutin ammattinimikettä Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviralta.

Ratkaisukeskeisen psykoterapian koulutusohjelma on koottu niin, että itsenäisenä psykoterapeuttina toimimisen osaamisvaatimukset täyttyvät.

  • Teoria- ja menetelmäopinnot 34 op
  • Työnohjaus 12 op
  • Koulutuspsykoterapia 4 op 80 tuntia (20 tuntia ryhmämuotoisena, joka sisältyy tähän koulutuspalveluun sekä 60 tuntia yksilömuotoisena, jonka opiskelijat maksavat itse)
  • Opinnäytetyö 10 op
  • Lainsäädäntö ja etiikka II näyttö 5 op
  • Lisäksi 300 h työnohjattua psykoterapiatyötä

Koulutus toteutetaan yhtenäisenä neljä vuotta kestävänä prosessina. Poissaolot on korvattava ja aikaisempia opintoja ei voi hyväksi lukea. Pääasiallinen opetuskieli on suomi.

Ratkaisukeskeinen psykoterapia on näyttöön perustuva psykoterapiamenetelmä.

Ratkaisukeskeinen psykoterapeuttikoulutus järjestetään yhteistyössä Lyhytterapiainstituutin ja Itä-Suomen yliopiston kanssa Helsingissä.

Ratkaisukeskeisen psykoterapeutin ammatillinen osaaminen pitää sisällään tiedon ratkaisukeskeisen psykoterapian viitekehyksen tieteellisestä perustasta ja filosofiasta. Lisäksi opiskelija tutustuu muihin psykoterapiamenetelmiin ja saa ymmärrystä mielenterveyshäiriöiden synnystä ja kehityksestä. Koulutuksen päätyttyä opiskelijalla on hyvät teoreettiset tiedot psykoterapeuttisesta työskentelystä, käsitys työn eettisistä työskentelyperiaatteista sekä valmius tehdä ratkaisukeskeistä yksilöpsykoterapiaa ja arvioida psykoterapiaprosessin vaikuttavuutta.

Koulutus on terveydenhuollon täydennyskoulutusta. Se on tarkoitettu henkilöille, joilla on soveltuva sosiaali- tai terveydenhuollon tutkinto, vähintään 30 op psykologian tai psykiatrian opintoja (tutkinnossa tai erikseen suoritettuina) ja vähintään kahden vuoden työkokemus psykoterapeuttisesta tai vastaavasta mielenterveystyöstä. Vaadittavat opinnot ja työkokemuksen on oltava tehtyinä haun päättymiseen mennessä. Opiskelijalla tulee olla mahdollisuus tehdä psykoterapeuttista potilastyötä koulutuksen aikana. Edellisten lisäksi vaaditaan henkilökohtainen soveltuvuus psykoterapeutiksi, riittävä englannin kielen taito ja tietotekniset valmiudet.

Koulutuksen hinta on 14 800 euroa (1 850 euroa/lukukausi), veroton palvelu.

Hinta sisältää teoria- ja menetelmäopinnot, työnohjauksen sekä ryhmämuotoisen koulutuspsykoterapian 20 tuntia.

Yksilömuotoisen koulutuspsykoterapian 60 tuntia kuluista opiskelijat vastaavat itse.

* Mikäli verosäädöksissä tai niiden tulkinnassa tapahtuu muutoksia koulutuksen toteutusaikana, hintaan lisätään arvonlisävero.

Yliopisto laskuttaa maksajaa tai maksajia kahdeksassa (8) erässä neljän vuoden aikana.

Erät laskutetaan yksi erä kevät- ja toinen erä syyslukukaudella.

Hakukelpoisuuden täyttävät 27 korkeimmat pisteet saanutta hakijaa kutsutaan soveltuvuuden arviointiin, joka pidetään Helsingissä 13.6.2024. Soveltuvuuden arviointiin liittyy ennakkotehtävä.
Opetuskieli on pääkieli suomi. Ensimmäiset seminaarit ovat 17.-18.9.2024 ja 15.10.2024.

Koulutus alkaa, mikäli opiskelupaikan vahvistaneita on 20 henkilöä.

Mikäli myönnettyä koulutuspaikkaa ei oteta vastaan, tulee se perua kirjallisesti osoitteeseen soile.virtanen@uef.fi määräaikaan mennessä. Koulutuspaikan vahvistamatta jättäminen on maksutonta.

Mikäli opiskelija vahvistaa koulutuspaikkansa, mutta peruu osallistumisensa ennen koulutuksen alkua tai ei saavu koulutukseen, yliopisto perii koulutuksen kokonaishinnasta 50 %.

Mikäli opiskelija keskeyttää osallistumisensa koulutuksen alkamisen jälkeen, yliopisto perii 50 % jäljellä olevasta koulutuksen hinnasta, eikä jo laskutettuja eriä palauteta. Opiskelijan on ilmoitettava keskeytyksestä välittömästi kirjallisena koulutuksen vastuusuunnittelijalle.

Poikkeuksena ovat lääkärintodistuksella osoitetut sairastumiset.

Mikäli opiskelijan työnantaja (yritys) on sitoutunut maksamaan koulutuksen, opiskelija vastaa siitä, että työnantajan vaihtuessa uusi työnantaja sitoutuu maksamaan koulutuksesta maksamatta olevan osan. Opiskelija toimittaa uuden työnantajan maksusitoumuksen kirjallisesti koulutuksen sihteerille.

Mikäli uusi työnantaja ei sitoudu koulutuksen maksuihin, opiskelija sitoutuu maksamaan ne itse.

Maksaja on velvollinen maksamaan viivästyneelle maksusuoritukselle viivästyskorkoa kulloinkin voimassa olevan korkolain mukaan.