Rikollisuuden ja kontrollipolitiikan historia, kevät 2025
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Joensuu
- Kategoria:
- Juridiikka ja yhteiskunta
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus, Lähiopetus
- Hinta:
- 100 € (alv 0%)
Sisältö
Opintojaksolla käsitellään rikollisuuden pitkän aikavälin kehitystä ja sitä selittäviä teorioita sekä kontrollipolitiikan muutoksia. Erityistä huomiota kiinnitetään suomalaiseen rikollisuuteen ja sen erityispiirteisiin. Seminaarityöt voivat käsitellä esimerkiksi yksittäisiä ajanjaksoja, rangaistusmenetelmiä tai rikoslajeja, kriisiaikojen kontrollipolitiikkaa ja historiallisia rikollisuusselityksiä. Vaihtoehtona on myös laatia henkilökuva aiheen kannalta keskeisestä henkilöstä.
Katso ennen ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista opintojakson tarkemmat tiedot ja suorittamisen aikataulut opinto-oppaasta
Opiskelija
- hahmottaa rikollisuuden aikaan ja paikkaan sidottuna yhteiskunnallisena ilmiönä ja ymmärtää rangaistuksen ja kontrollipolitiikan käytön sen ehkäisemisessä.
- ymmärtää, miten rikosoikeudellinen järjestelmä mukautuu yhteiskunnan muutokseen ja toisaalta vaikuttaa siihen.
- tuntee rikollisuuden ja rangaistusjärjestelmän pitkän aikavälin kehityksen ja osaa arvioida rikollisuuden vähentämisessä käytettävien keinojen tehokkuutta historiallisesta näkökulmasta.
- tuntee keskeisimmät historiallisen kriminologian rikollisuusselitykset ja rangaistusjärjestelmän kehityk-sen taustalla vaikuttaneet ideologiat.
Suoritustapa: Pakolliset johdantoluennot (6 t). Pakollinen seminaari (18 t). Itsenäinen ja ryhmätyöskentely (111 t). Seminaarisuoritus on moniosainen ja siinä noudatetaan erilaisia tieteellisen konferenssi- ja julkaisutoiminnan käytäntöjä. Opiskelijat osallistuvat johdantoluennoille, joiden yhteydessä jaetaan seminaaritöiden aiheet. Opiskelijat laativat pienryhmissä kirjallisen seminaarityön ja esittävät sen suullisesti seminaarissa. Seminaarityöstä laaditaan abstrakti, joka palautetaan työskentelyvaiheen puolivälissä. Jokainen opiskelija myös vertaisarvioi toisen seminaarityön kirjallisesti. Omaa seminaarityötä on mahdollista parantaa seminaarin ja vertaisarvioinnin perusteella ennen lopullista arvostelua. Opiskelijan suositellaan suorittavan opintojakson Kriminologia (5311528) ennen seminaaria. Opintojaksolle otetaan enintään 36 opiskelijaa, joista 5 avoimen yliopiston opiskelijaa. Etusijalla ovat tutkinto-opiskelijat ja kriminologian perusopintokokonaisuutta suorittavat. Opetukseen ilmoittautuminen Pepissä.
Esitietovaatimukset: Opiskelijan suositellaan suorittavan opintojakson Kriminologia (5311528) ennen seminaaria.
- Tarkista ennen ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista, että ilmoittautuminen opetukseen on vielä avoinna Pepissä.
- Huomioi, että opiskeluoikeus myönnetään 2-5 arkipäivän kuluessa eli et heti pääse aktivoimaan käyttäjätunnuksia.
- Kun avoimen yliopiston opiskeluoikeus on myönnetty, saat opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi.
- Kirjaudu ohjeiden mukaisesti Avoimen ylipiston oikeustieteiden opintojen tiimiin (eLearn//Moodle).
- Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden. Tämän lisäksi ilmoittaudut erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen, tentteihin, tehtävänpalautukseen jne. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet oikeustieteiden opintojen tiimissä.
- Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään 30.7.2025, riippumatta siitä tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella.
Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille 20 € / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään 30.7.2025.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.
Kevätlukukausi 2025.