Rikos- ja prosessioikeuden ja rikollisuuden tutkimuksen perusopinnot, lv. 2024-2025, ilmoittautuminen
- Laajuus:
- 25 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Joensuu
- Kategoria:
- Juridiikka ja yhteiskunta
- Toteutusmuoto:
- Monimuoto, Verkko-opetus, Lähiopetus, Etäopetus
- Hinta:
- 375 € (alv 0%)
Opintojen tavoitteena on antaa perustiedot rikosoikeudesta ja oikeudenkäyntimenettelystä. Asioita opiskellaan paljolti käytännön esimerkkien avulla ja samalla valotetaan sääntöjen ja periaatteiden toimintaa arkipäivän todellisuudessa. Ensimmäisellä opintojaksolla (rikos- ja prosessioikeuden perusteet) annetaan jokseenkin kattava yleiskuva rikosoikeuden, rikosprosessin, siviiliprosessin ja maksukyvyttömyysoikeuden perusteista. Peruskurssia seuraavat jaksot rakennetaan peruskurssilla opitun pohjalle. Julkisoikeus/HTK/HTM-väyläopintoihin on suoritettava rikos- ja prosessioikeuden perusopintojen 25 op lisäksi 35 op oman valinnan mukaan opintojaksoja yleisistä oikeusjärjestysopinnoista, yht. 60 op (ei kiintiötä, ei arvosanavaatimusta).
Oikeustieteen opintojen verkkovälitteisen 15.8.2024 lv. 24-25 aloitusinfon materiaali. Infoa ei tallennettu, vastaavia asioita käsitellään oikeustieteen opiskelusivuston tallenteissa.
LUKUVUODEN 2024-25 RYHMÄOHJAUKSEN TEEMAT JA AIKATAULUT, toteutus verkon välityksellä (Teams)
Ryhmäohjaukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja kaikille oikeustieteen opiskelijoille avoimia, mutta suositeltavaa erityisesti tutkintotavoitteisille opiskelijoille. Voit osallistua myös yksittäisiin teemoihin. Jokaiseen tapaamiskertaan tulee oma ilmoittautumislomake, tapaamisia ei tallenneta.
22.8.2024 klo 17.00-18.30, aiheena mm. opintojen suunnittelu, aikatauluttaminen, opiskelukäytänteet, järjestelmät jne. Varmistetaan yhdessä, että opinnot lähtevät käyntiin! Jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen
12.9.2024 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
23.10. 2024 klo 17.00-18.30 Ajanhallinta opiskelussa, jatkuvan oppimisen asiantuntija/kouluttaja Arttu Puhakka.
21.11.2024 klo 17.00-18.30 Erilaiset oppimismenetelmät/tavat opiskella, opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Juurela.
16.1.2025 klo 17.00-18.30 Työllistyminen ja oikeudellisen asiantuntijuuden kehittyminen opintojen aikana, jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen ja professori Mia Hoffrén Ilmoittaudu tästä linkistä 14.1.2025 klo 23:45 mennessä.
13.2.2025 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
13.3.2025 klo 17.00-18.30 Hakuklinikka kevään yhteishakuun liittyen, jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen.
10.4.2025 klo 17.00-18.30 Plan B - kun kaikki ei menekään täysin suunnitelmien mukaan, jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen.
Rikos- ja prosessioikeuden ja rikollisuuden tutkimuksen perusopintoihin (25 op) kuuluvat seuraavat pakolliset opintojaksot:
5311526 Rikosoikeuden perusteet 5 op
5311527 Siviiliprosessioikeus ja rikosprosessioikeus 5 op
5311525 Transnational Criminal Law 5 op
5311513 Basic Concepts of Criminal Law 5 op
5311409 Johdatus rikostaloustieteeseen 5 op
Oikeustieteen perusteet 1 op ja juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op ovat suositeltavia (ei pakollisia) opintojaksoja ennen muita rikos- ja prosessioikeuden opintoja, em. opintojaksot eivät sisälly kokonaisuuden opintomaksuun.
Tarkemmat opintojaksokuvaukset löydät opintojaksokohtaisista linkeistä ilmoittautumisosiosta sekä opinto-oppaasta (julkaistaan kesäkuun lopulla 2024). Kesäyliopiston opetusaikataulut löytyvät ao. oppilaitoksen verkkosivuilta.
- SUORITUSTAVAT vaihtelevat opintojaksoittain: yleinen tentti (salitentti) tai verkkotentti. Opinnot voi suorittaa etäopintoina.
- TARKISTA opintojaksokohtaiset sisällöt, aikataulut ja suoritustavat opinto-oppaasta ennen ilmoittautumista. Varmista myös, että vaihtoehtoisia suorituskertoja on jäljellä vähintään kaksi (mahdollistaa uusinnan). Suorituskerrat vähenevät, mitä pidemmälle lukuvuosi etenee.
- ILMOITTAUTUMINEN Opintokokonaisuuteen 25 op ilmoittautuminen on avoinna 30.11.2024 saakka. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua yksittäisille opintojaksoille koko lukuvuoden ajan. Opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus ja löydät tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet opintojaksojen tiedoista opinto-oppaasta. Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Peppiin Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden, ilmoittaudut sen lisäksi erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen/tentteihin, tehtävänpalautukseen jne.
- OPISKELUOIKEUSAIKA on opintojakso- tai opintokokonaisuuskohtainen ja päättyy aina viimeistään 30.7.2025, riippumatta siitä, ilmoittaudutko syys- vai kevätlukukauden puolella. Opintokokonaisuuden opiskeluoikeudella voit suorittaa kaikkia kokonaisuuteen sisältyviä opintojaksoja lukuvuoden aikana. Jos Ilmoittaudut opintojaksoittain, ilmoittautumista kannattaa porrastaa huomioiden opintojaksokohtaiset suorittamisen aikataulut sekä omat suunnitelmasi opintojen suorittamiseen esim. useamman vuoden aikana. Yhden opintopisteen hyvään suorittamiseen pitäisi mennä aikaa n. 27 tuntia, 5 op n. 130 t, joten tämä kannattaa huomioida opintoja suunnitellessa.
- TUTKINTOTAVOITTEINEN OPISKELU ks. Opiskelijan opas: Oikeustieteen tutkintotavoitteisen opiskelun aloittaminen avoimessa yliopistossa
- KIRJAUDU ilmoittautumisen jälkeen aloitusohjeiden mukaisesti Avoimen yliopiston oikeustieteiden opintojen tiimiin (Moodle).
- Voit myös varata opinto-ohjausajan (toteutus Teams/puhelin) Itä-Suomen yliopiston avoimeen yliopistoon jatkuvan oppimisen asiantuntijalle Seijalle oheisella sähköisellä lomakkeella. Opinto-ohjaus on maksutonta ja voit tulla ohjaukseen jo esimerkiksi ennen opintojen alkua.
Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia.
Jos haluat tutustua oikeustieteen opiskeluun, niin voit tehdä Minustako oikeustieteilijä?-testin ennen opintoihin ilmoittautumista. Testin tarkoituksena on antaa käsitys siitä, millaista oikeustieteen opiskelu on. Testissä on kaksi osaa ja testin tekemiseen tulee varata muutama tunti. Testin tekeminen käy nopeasti (monivalinta+väittämät), mutta kirjalliseen materiaaliin perehtymiseen menee enemmän aikaa.
Voit ilmoittautua opintokokonaisuuteen 25 op x 15 op/375 e tai yksittäisille opintojaksoille 20 e/op. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025. Suositeltavat edeltävät opintojaksot eivät sisälly kokonaisuuden opintomaksuun.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus on opintojakso- tai kokonaisuuskohtainen ja päättyy aina viimeistään lukuvuoden päättyessä heinäkuun lopulla.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.
Opintojaksokohtaiset aikataulut löytyvät opintojaksojen tiedoista.