Työoikeuden jatkokurssi: työnantajan velvollisuudet työsuhteessa, lv. 2024-2025
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Joensuu
- Kategoria:
- Juridiikka ja yhteiskunta
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus, Itsenäinen opiskelu
- Hinta:
- 100 € (alv 0%)
Sisöltö
Työaikasuojeluun, yhteistoimintaan, työturvallisuuteen ja työelämän tietosuojaan liittyvä sääntely, sekä oikeudellisen kirjoittamisen ja perustelemisen perustaidot.
Katso ennen ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista opintojakson tarkemmat tiedot, pakolliset edeltävät opinnot ja suorittamisen aikataulut opinto-oppaasta
Opiskelija
- ymmärtää työnantajan keskeiset velvollisuudet, jotka liittyvät työajan, yhteistoimintamenettelyn, työturvallisuuden ja työelämän tietosuojaan liittyvän keskeiseen sääntelyyn
- osaa ratkaista edellä mainittuihin velvollisuuksiin liittyviä työoikeudellisia ongelmia
- osaa soveltaa opittua uusissa ongelmanratkaisutilanteissa
- kehittää oikeudellisen kirjoittamisen ja perustelemisen (oikeudellisen argumentoinnin) perustaitoja tunnistamalla ja muotoilemalla oikeudellisia ongelmia
- osaa kirjoittaessaan soveltaa keskeisiä työoikeudellisia käsitteitä
- analysoi, yhdistelee ja kyseenalaistaa informaatiota tuottaen oikeudellisesti perusteltua lainopillista tekstiä
Suoritutavat: Opiskelijan on suoritettava hyväksytysti monivalintatehtävä (hyväksytty/hylätty) ennen oikeustapausanalyysin palauttamista. Monivalintatehtävä mittaa opiskelijan työoikeuden perusasioiden hallitsemista. Monivalintatehtävän suorituskertoja ei ole rajoitettu.
Opintojakso ei sisällä kontaktiopetusta, mutta saatavilla on verkkoluentotallenteet.
Itsenäinen perehtyminen kirjallisuuteen ja säädöksiin, verkkotentti sekä sitä ennen palautettava oikeustapausanalyysi. Oikeustapausanalyysissa on käytettävä myös muuta kuin tenttivaatimuksissa mainittua kirjallisuutta. Oikeustapausanalyysin pituus on 8–12 sivua ja sitä kirjoitettaessa on noudatettava oikeustieteen laitoksen yleistä kirjoitusohjetta soveltuvin osin (ei sisällysluetteloa eikä lyhenneluetteloa).
Oikeustapausanalyysiin sisältyy yksilöreflektiotehtävä. Oikeustapausanalyysi on palautettava 15 vrk ennen verkkotenttipäivää. Verkkotenttiin on ilmoittauduttava Peppi-järjestelmässä.
Opiskelijan itsenäisen työn osuus (135 t). 5 opintopisteen (135 t) laajuinen opintojakso sisältää: vapaaehtoiset verkkoluennot (4 t),
pakollinen verkkotentti (4 t) itsenäinen työskentely (126 t): oikeustapausanalyysiin käytettävä aika noin 40 t ja tenttiin itsenäiseen lukemiseen käytettävä aika 78 t.
Verkkotentin voi suorittaa kahdella vaihtoehtoisella suoritustavalla: 1. yksilösuorituksena, jolloin oikeustapausanalyysi korvaa verkkotentin vastaavan aihekysymyksen, niin että oikeustapausanalyysin aihealueeseen ei verkkotentissä vastata., 2. paritenttinä toisen opiskelijan kanssa, jolloin kaikkiin verkkotentin kysymyksiin vastataan, ja lisäksi tenttiin sisältyy parireflektiotehtävä, jossa opiskelijoilta edellytetään lyhyttä selostetta parityöskentelyprosessistaan tentin aikana.
Verkkotentti on vaihtoehtoisista suoritustavoistaan riippumatta soveltava, ja sen tekemiseen on aikaa neljä tuntia. Jos opiskelijalla on erityisjärjestelypäätöksellä oikeus lisäaikaan tentissä, sitä sovelletaan ainoastaan yksilösuorituksena suoritettavaan tenttiin.
Opintojaksolla käsitellään työelämän oikeudellisia erityiskysymyksiä, joten opiskelijalla on oltava suoritettuna työoikeuden opintojakso tai muutoin omata vastaavat tiedot (jos muu osaaminen perustuu muuhun kuin työoikeuden perusteet opintojakson suoritukseen: lähetä tieto asiasta sähköpostilla kurssin vastuuopettajalle: etunimi. sukunimi@uef.fi.) Tenttikysymykset edellyttävät työoikeuden perusasioiden hallitsemista.
- Tarkista ennen ilmoittautumista, että suorituskertoja on jäljellä vähintään kaksi (mahdollistaa uusinnan). Suorituskerrat vähenevät, mitä pidemmälle lukuvuosi etenee.
- Huomioi, että opiskeluoikeus myönnetään 2-5 arkipäivän kuluessa eli et heti pääse aktivoimaan käyttäjätunnuksia.
- Kun avoimen yliopiston opiskeluoikeus on myönnetty, saat opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi.
- Kirjaudu ohjeiden mukaisesti Avoimen ylipiston oikeustieteiden opintojen tiimiin (eLearn//Moodle).
- Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden. Tämän lisäksi ilmoittaudut erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen, tentteihin, tehtävänpalautukseen jne. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet oikeustieteiden opintojen tiimissä.
- Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään 30.7.2025, riippumatta siitä tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella.
Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille 20 € / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään 30.7.2025.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.