Valtiosääntöoikeus, lv. 2024-2025
- Laajuus:
- 5 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Joensuu
- Kategoria:
- Juridiikka ja yhteiskunta
- Toteutusmuoto:
- Monimuoto
- Hinta:
- 100 € (alv 0%)
Sisältö
Opintojaksolla käydään läpi institutionaalisen valtiosääntöoikeuden perusteet (valtiojärjestyksen valtiosääntöteoreettiset peruskäsitteet, ylimpien valtioelinten rakenne, toiminta ja niiden toimivaltasuhteet sekä valtion asema kansainvälisessä oikeudessa) ja yksilön oikeusasemalle valtiossa perustan luovien perus- ja ihmisoikeuksien suojajärjestelmien perusteet. Valtiosääntöoikeuden yhteydet muihin oikeudenaloihin sekä kansainväliseen oikeuteen ja Euroopan unioniin.
Katso ennen ilmoittautumista ja opintomaksun maksamista opintojakson tarkemmat tiedot ja suorittamisen aikataulut opinto-oppaasta.
Opiskelija
• ymmärtää valtiosääntöoikeuden ydinsisällön eli yleiset opit, ylemmät valtioelimet instituutioina sekä erityisesti niiden tehtävät ja toimivaltasuhteet, kansallisen perusoikeusjärjestelmän perusteet ja sen yhteyden kansainvälisiin ihmisoikeusjärjestelmiin (erityisesti Euroopan ihmisoikeussopimuk-seen)
• tuntee keskeisimmät YK:n ihmisoikeussopimukset ja Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimukset (Euroopan ihmisoikeussopimus ja Euroopan sosiaalinen peruskirja) ja hahmottaa niiden valtionsisäiset oikeusvaikutukset
• oppii tunnistamaan ja ymmärtämään valtiosääntöoikeuden yhteydet muihin oikeudenaloihin ja oikeustutkimuksen suuntiin, erityisesti hallinto-oikeuteen, lainsäädäntötutkimukseen sekä Euroopan unionin oikeuteen ja kansainväliseen oikeuteen.
Sisältöosaamisen lisäksi opiskelija
• tunnistaa valtiosääntöoikeuteen liittyviä oikeudellisia kysymyksiä
• käyttää valtiosääntöoikeuden keskeisiä käsitteitä
• soveltaa valtiosääntöoikeuden näkökulmia erilaisiin oikeudellisiin käytäntöihin ja oikeudellisiin ilmiöihin
Suoritustapa
Luennot syyslukukaudella Joensuun kampuksella (20 t, vapaaehtoiset), tentti (tenttimuodosta riippuen) 2-4 tuntia ja itsenäinen työskentely 111 tuntia. Itsenäinen työskentely sisältää omatoimisen perehtymisen kirjallisuuteen ja säädöksiin sekä kurssiin kuuluvien kirjallisten tehtävien tekemisen opintojakson Moodle-alustalla tarkemmin kerrotulla tavalla. Luentoja ei taltioida. Suoritusmahdollisuuksia neljä kertaa lukuvuodessa.
Kurssialustalla olevan monivalintatentin läpäisy (hyv/hyl) on edellytys kirjallisten tehtävien osuuteen osallistumiselle.
Suositeltava edeltävät opintojaksot: 5311026 Oikeustieteen perusteet 1 op ja 5311027 Juridinen kirjoittaminen ja tiedonhankinta 2 op.
- Huomioi, että opiskeluoikeus myönnetään 2-5 arkipäivän kuluessa eli et heti pääse aktivoimaan käyttäjätunnuksia.
- Kun avoimen yliopiston opiskeluoikeus on myönnetty, saat opintojen aloitusohjeet sähköpostiisi.
- Kirjaudu ohjeiden mukaisesti Avoimen ylipiston oikeustieteiden opintojen tiimiin (eLearn//Moodle).
- Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden. Tämän lisäksi ilmoittaudut erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen, tentteihin, tehtävänpalautukseen jne. Tarkemmat ilmoittautumisohjeet oikeustieteiden opintojen tiimissä.
- Opiskeluoikeus päättyy aina viimeistään 30.7.2025, riippumatta siitä tehdäänkö ilmoittautuminen syys- vai kevätlukukauden puolella.
Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus päättyy aina lukuvuoden päättyessä viimeistään 30.7.2025.
Pakolliset edeltävät opintojaksot ja kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.
Luento-opetus Joensuun kampuksella syyslukukaudella, neljä vaihtoehtoista suoritusajankohtaa lukuvuoden aikana.