Alle on koottu linkkejä alan tärkeimpiin tiedonlähteisiin
Linkit vievät UEF-Primoon, jonka kautta pääset helposti kirjautumaan aineistoon myös etäkäyttäjänä.
Elektronisten aineistojen etäkäyttö on mahdollista kaikille UEFin opiskelijoille sekä henkilökunnalle.
UEF-Primosta löydät kätevästi kaikki kirjaston hankkimat aineistot: kirjat, lehdet, tietokannat ja muut resurssit; sekä painetut että verkkoaineistot.
UEF-Primossa on mahdollista hakea tietoja myös kansainvälistä artikkeleista ja muista elektronisista julkaisuista.
Kotimaisten artikkeleiden tietoja ei ole UEF-Primossa, vaan niitä voi hakea esim. Kansallisen Finnan kautta (kts. kohta "Kotimaiset tietokannat")
Finnasta voi hakea Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistoja sekä kotimaisia artikkeleita. Finnasta löytyvät myös kotimaisten korkeakoulujen opinnäytteet joko viitteinä tai kokotekstilinkkeinä.
- Fennica, Suomen kansallisbibliografia. Fennica sisältää tietoja kirjoista vuodesta 1488, lehdistä vuodesta 1771, sarjajulkaisuista, kartoista, audiovisuaalisesta ja elektronisesta aineistosta. Fennicassa on myös ennakkotietoja tulevista julkaisuista sekä tietoja ulkomailla ilmestyneistä kirjoista, joiden tekijä on suomalainen tai jotka koskevat Suomea. Myös tietoja pienpainateryhmistä sisältyy tietovarantoon.
Tietokantojen linkit vievät sinut UEF-Primon kautta tietokantojen omiin käyttöliittymiin. Yliopistoverkon ulkopuolella Primo pyytää sinua kirjautumaan sisään omilla UEF-tunnuksillasi.
- Arts & Humanities Citation Index: Tietokanta, johon indeksoidaan taide- ja humanistisen alan lehtiä.
- MLA International Bibliography: Tieteellisiä lehtiartikkeleita kirjallisuuden, kielitieteen ja folkloristiikan alalta.
- Academic Search Premier (EBSCOhost): Monitieteinen. Lehtiartikkeliviitteitä sekä kokonaisia artikkeleita yhteiskunta- ja humanististen tieteiden sekä kasvatus- ja kauppatieteiden aloilta. Mukana on myös luonnontieteiden, terveystieteiden, matkailun yms. aineistoa.
Lisää kansainvälisiä tietokantoja löydät UEF-Primon tietokantahaulla.
Asiasanoja käytetään kuvaamaan julkaisun keskeistä sisältöä. Sana tai termi on asiasana silloin, kun se on valittu rajatusta sanalistasta eli asiasanastosta. Asiasanaston idea on, että kustakin käsitteestä käytetään aina samaa sanaa. Tämä helpottaa tiedon tallentamista ja hakua. Asiasanastoja kannattaa käyttää apuna hakusanojen ideoinnissa.
- Finto-palvelu, sisältää muun muassa sanastot: YSO Yleinen suomalainen ontologia, KTO Kielitieteen ontologia ja KITO Kirjallisuudentutkimuksen ontologia
Lue lisää asiasanoista ja -sanastoista kirjaston kotisivuilta.
Opiskele tiedonhakua
Perusopiskelijoiden tiedonhaun kurssia suositellaan kandityön yhteyteen. llmoittaudu tiedonhaun kurssille Pepissä. Suomen kielen tiedonhaun kurssi järjestetään syksyisin, kulttuuritieteiden tiedonhaun kurssi syksyllä ja keväällä.
Jatkokoulutettavien kurssi on suoritettavissa koko lukuvuoden ajan. Ilmoittaudu kurssille Pepissä.
Kulttuuritieteiden tiedonhaun avoin oppimateriaali on vapaasti kaikkien käytettävissä ilman kirjautumista.
Kysy neuvoa
Lähetä viestisi tai kysymys osoitteeseen tietopalvelu@uef.fi.
Varaa aika tiedonhaun ohjaukseen lomakkeella tai ota yhteyttä suoraan oman alasi tietoasiantuntijaan.