Alle on koottu linkkejä alan tärkeimpiin tiedonlähteisiin
Linkit vievät UEF-Primoon, jonka kautta pääset helposti kirjautumaan aineistoon myös etäkäyttäjänä.
Elektronisten aineistojen etäkäyttö on mahdollista kaikille UEFin opiskelijoille sekä henkilökunnalle.
UEF-Primosta löydät kätevästi kaikki kirjaston hankkimat aineistot: kirjat, lehdet, tietokannat ja muut resurssit; sekä painetut että verkkoaineistot.
UEF-Primossa on mahdollista hakea tietoja myös kansainvälistä artikkeleista ja muista elektronisista julkaisuista.
Kotimaisten artikkeleiden tietoja ei ole kattavasti UEF-Primossa, vaan ne löytyvät parhaiten kansallisen Finnan kautta (kts. alla)
Finna.fi sisältää Suomen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistoja. Finnasta löydät myös kotimaiset artikkeliviitteet ja linkkejä artikkelien kokoteksteihin. Finnaan tallennetaan kotimaisten korkeakoulujen opinnäytteet viitteinä ja kokotekstilinkkeinä silloin, kun ne ovat kokoteksteinä saatavilla.
Tietokantojen linkit vievät sinut UEF-Primon kautta tietokantojen omiin käyttöliittymiin. Yliopistoverkon ulkopuolella Primo pyytää sinua kirjautumaan sisään omilla UEF-tunnuksillasi.
- Linguistics and Language Behavior Abstracts (ProQuest): Kansainvälinen kielitieteellinen tietokanta, jonka aihealueina mm. soveltava kielitiede, psykolingvistiikka, sosiolingvistiikka, viestintä, erityiskasvatus, kielen omaksuminen, kielten opetus ja kääntäminen.
- MLA International Bibliography (EBSCO): Kirjallisuuden, kielitieteen ja folkloristiikan tietokanta.
- Translation Studies Bibliography: Käännöstieteen ja tulkkauksen tietokanta.
Integrum on venäjänkielinen, useita eri tietokantoja sisältävä tiedonhakuportaali, josta löytyy mm. venäläisiä sanomalehtiä, aikakauslehtiä, uutistietoa, kaunokirjallisuutta, tilastoja, runokokoelmia, viitetietokantoja jne.
Научная электронная библиотека eLibrary.ru - avoin aineisto. Monitieteinen. Osa artikkeleista kokoteksteinä (vaatii rekisteröitymisen palveluun).
- Digital Dissertations Library of Russian State Library (Электронная библиотека диссертации) - avoin aineisto
- MOT kielipalvelu sisältää: MOT Sanakirja (kymmeniä sanakirjoja), MOT Kääntäjä (käännökset 40 kielen välillä), MOT Kielentarkistin (englannin, ruotsin, suomen, saksan ja ranskan kielten kielenhuolto) ja Sanalistat
Opiskele tiedonhakua
Vieraiden kielten tiedonhaun avoimet oppimateriaalit ovat vapaasti kaikkien käytettävissä ilman kirjautumista.
Perusopiskelijoiden tiedonhaun kurssi suoritetaan yhtä aikaa kandiseminaarin kanssa. llmoittaudu tiedonhaun kurssille Pepissä. Englannin ja venäjän kielen tiedonhaun kurssit järjestetään syksyisin, ruotsin kielen tiedonhaun kurssi syksyllä ja keväällä.
Jatkokoulutettavien kurssi on suoritettavissa koko lukuvuoden ajan. Ilmoittaudu kurssille Pepissä.
Kysy neuvoa
Lähetä viestisi tai kysymys osoitteeseen tietopalvelu@uef.fi.
Varaa aika tiedonhaun ohjaukseen lomakkeella tai ota yhteyttä suoraan oman alasi tietoasiantuntijaan.