Tutustu tulevaisuuden osaajiin ja kehitä organisaatiosi toimintaa yhdessä opiskelijoidemme kanssa!
Tyypillisiä opetusyhteistyön muotoja ovat esimerkiksi projektityöt, harjoittelut ja opinnäytetyöt.
Opetusyhteistyö on myös hyvä mahdollisuus saada näkyvyyttä opiskelijayhteisössämme ja toimia tärkeänä linkkinä työelämään valmistautumisessa.
Yliopistossamme opiskelee noin 2 000 kansainvälistä osaajaa. Kansainvälisillä opiskelijoilla on kasvavan asiantuntijuuden lisäksi kieli- ja kulttuuriosaamista, jota voit hyödyntää esimerkiksi kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kanssa.
Tutustu yhteistyömuotoihin
Koulutusohjelmien kursseihin liittyvä yhteistyö voi olla kestoltaan yhden tapaamiskerran mittainen tai pidempikestoinen toteutus. Yhteistyömuotoja ovat esimerkiksi asiantuntijavierailut kursseilla, opiskelijoiden vierailut yrityksessä ja eri laajuiset projektityöt.
Mentorointi luo merkityksellisiä vuorovaikutustilanteita työelämän edustajien ja opiskelijoiden välillä. Mentoroinnilla tuetaan opiskelijan motivaatiota opintojen alkuvaiheessa, tuodaan työelämän näkökulmia jo varhain opintojen aikana ja annetaan valmiuksia työelämään siirtymisessä. Mentorointia voi toteuttaa eri muodoissa, kuten työpajoina tai ohjelmamuotoisena.
Erilaiset työelämäyhteyksiä tukevat tapahtumat tuovat yhteen työnantajat ja opiskelijat. Lukuvuoden aikana toteutettavissa tapahtumissa, kuten työelämäpäivillä, yrityksillä on mahdollisuus muun muassa toteuttaa työpajoja sekä markkinoida harjoittelupaikkoja ja opinnäytetyöaiheita.
Työharjoittelupaikan tarjoaminen vahvistaa opiskelijoiden väylää työelämään. Opintoihin pakollisena kuuluva tai vapaaehtoinen harjoittelu on opiskelijalle ja työnantajalle ainutlaatuinen mahdollisuus: opiskelija voi tarkentaa urasuunnitelmiaan ja rakentaa mielikuvaa organisaatiosta. Työnantajalle se on potentiaalinen rekrytointikanava sekä tietolähde koulutusohjelmien sisällöstä ja laadusta.
JobTeaser-työpaikkaportaali on yksi kanava harjoittelupaikkojen ja opinnäytetyöaiheiden tarjoamiseen opiskelijoillemme.
Tutustu tarkemmin:
Työelämälähtöinen kandidaatin tutkielma, pro gradu- tai diplomityö tarjoaa organisaatiolle alan uusinta tutkimustietoa toiminnan kehittämiseksi ja mahdollisuuden tutustua uuteen osaajaan.
Opinnäytetyön muodossa opiskelija voi ratkoa organisaation selvitystä vaativaa ongelmaa tai haastetta. Yliopiston puolelta opinnäytetyön ohjauksesta vastaa kokenut ohjaaja, joka tukee opiskelijaa prosessin aikana.
Yhteinen opinnäytetyöprojekti valmistumassa olevan opiskelijan kanssa on työnantajille myös tehokas työkalu pidempiaikaisen työntekijän rekrytointiin.
JobTeaser-työpaikkaportaali on yksi kanava opinnäytetyöaiheiden ja harjoittelupaikkojen tarjoamiseen opiskelijoillemme.
Tutustu tarkemmin:
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Lähetä yhteydenottopyyntö yritysyhteistyön tiimille lomakkeella linkistä tai ota yhteyttä meihin sähköpostitse yrityspalvelut@uef.fi.