Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

UEF-liput.

Miljoonien eurojen rahoitus Itä-Suomen yliopiston maisterikoulutukseen

Itä-Suomen yliopiston luonnontieteiden, metsätieteiden ja tekniikan tiedekunta on saanut lähes 10 miljoonan euron rahoitukset maisterikoulutukseen Euroopan unionilta.

Ohjelmat kattavat vuodet 2025–2030 ja niissä koulutetaan yhteensä lähes 200 osaajaa. Mukana on lukuisia kansainvälisiä yrityksiä, jotka mahdollistavat opiskelijoille harjoittelu- ja opinnäytetyöpaikkoja.

– Nämä erittäin kilpaillut Erasmus Mundus -rahoitukset tulivat kahdelle yhteismaisteriohjelmalle ja yhden uuden ohjelman valmistelulle, kertoo tiedekunnan varadekaani Markku Hauta-Kasari. 

– Yhteismaisteriohjelmia haki Euroopassa yli 150 tahoa ja noin 30 niistä hyväksyttiin. Joten tiedekunnassa olemme syystäkin hyvin ylpeitä saavutuksesta, toteaa Hauta-Kasari. 

– Samalla ne vahvistavat tiedekuntamme perinteikästä kansainvälistä koulutusta.

Saadut rahoitukset kattavat koulutuksen kustannukset, sekä opiskelijoiden apurahat, joita parhaat opiskelijat saavat opintojaan varten.

”Imaging and Light in Extended Reality (IMLEX)” -ohjelmaa koordinoivat yliopiston tietojenkäsittelytiede ja fotoniikka. Lisäksi mukana ovat KU Leuven yliopisto Belgiasta, Jean Monnet yliopisto Ranskasta ja Toyohashin teknillinen yliopisto Japanista. 

Itä-Suomen yliopisto on myös mukana fotoniikan iPSRS-konsortiossa, jota koordinoi Jean Monnet yliopisto. Mukana ovat lisäksi Vilnan yliopisto Liettuasta ja Université Paris-Est Créteil Ranskasta. 

Teknillisen fysiikan laitos sai valmistelurahoituksen, jonka mahdollistamana valmistellaan hakemus uudelle ohjelmalle, jolle haetaan Erasmus Mundus -rahoitusta tulevaisuudessa.

Lisätietoja: 

Varadekaani Markku Hauta-Kasari, puh. 050 4056 231, markku.hauta-kasari@uef.fi