Ravistamosta voi varata ajan ravitsemusterapeutin etävastaanotolle tai tilata vaikkapa ravitsemushoidon kehittämisen valmennuksen hoivakodin henkilöstölle. – Terveydenhuollon kentän muuttuessa tarvitaan myös uudenlaisia ravitsemuksen asiantuntijapalveluja, toimitusjohtaja Kaisa Kähkönen sanoo.
Kuuden ravitsemusterapeutin perustama yritys, Ravistamo, tarjoaa kuluttajille ravitsemusneuvontaa sairauksien ruokavaliohoidosta aina urheilijan tai ikääntyvän erityistarpeisiin tai vaikkapa koko perheen ruokavalion tarkistukseen. Yrityksille Ravistamo tuottaa lisäksi muun muassa koulutuksia ja muita asiantuntijapalveluja, kuten ruokalistojen ravintosisällön arviointia.
Ravistamo aloitti toimintansa vuonna 2016. Tavoitteena oli tuoda muuttuvaan ja yksityistyvään terveydenhuollon kenttään myös yksityisiä ravitsemuksen asiantuntijapalveluja uudella otteella.
– Missioksi otettiin levittää syömisen iloa. Ravitsemuskeskusteluun on liittynyt paljon vastakkainasettelua ja negatiivisuutta, joten päätimme lähteä positiiviseen vastaiskuun.
Videovälitteinen ravitsemusterapeutin etävastaanotto on alalla uusi konsepti.
– Etävastaanotot tekevät muutenkin tuloaan terveydenhuoltoon, ja erityisen hyvin ne sopivat ravitsemusterapeutin työhön, jossa potilasta ei tarvitse fyysisesti tutkia.
Yksityisestä ravitsemusterapiasta ei saa Kela-korvausta, joten lääkärin lähetettäkään ei tarvita.
– Meiltä voi tulla hakemaan neuvoja syömiseen samalla tavalla kuin personal trainerilta liikkumiseen. Entistä useampia kiinnostaa käyttää rahaa omaan hyvinvointiin – myös ravitsemusneuvontaan, Kähkönen arvioi.
Ravitsemusterapeutit toimivat usein yksinyrittäjinä, mutta Ravistamon tiimissä asiakas voidaan ohjata sille, jolla on paras osaaminen vaikkapa vatsavaivoihin, ikääntymiseen tai urheiluun liittyvissä kysymyksissä.
Yrityksille suunnatuissa palveluissaan Ravistamo keskittyy erityisesti ikääntyvien tarpeisiin.
– Nyt työn alla on digitaalinen palvelu ikääntyvien hyvän ravitsemushoidon tueksi. Hoivapalvelujen laatua voidaan parantaa myös tällaisilla ratkaisuilla.
Julkaistu Saima-lehdessä 3/2019