Hyppää pääsisältöön

Tarkenna hakuasi

Hyvinvointioikeuden perusopinnot, lv. 2024-2025, ilmoittautuminen

Avoin yliopisto
smart for good
Laajuus:
25 opintopistettä
Kampus tai kaupunki:
Joensuu
Kategoria:
Juridiikka ja yhteiskunta
Toteutusmuoto:
Monimuoto, Etäopetus, Lähiopetus
Hinta:
20 € (alv 0%)
Jatkuva oppiminen verkkosivut

Hyvinvointioikeudellisiin kysymyksiin erikoistuminen antaa mahdollisuuden toimia esimerkiksi sellaisissa hallinnollisissa ja asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä, jotka edellyttävät moninaisia yksilön hyvinvointiin liittyvien oikeudellisten kysymysten hallintaa. Hyvinvointioikeuden oppiaine valmentaa sekä julkis- että yksityisoikeudellisten teemojen ymmärrykseen, sillä se ei rajoitu ainoastaan julkisen vallan käytön elementin sisältävään sääntelyyn, vaan tarkastelee myös esimerkiksi työhyvinvointiin, lapsen huoltajuuteen tai edunvalvontaan liittyviä juridisia kysymyksiä. Oppiaineessa luodaan kattava kuva erilaisista sääntelymekanismeista ja niiden taustalla vaikuttavista periaatteista, joilla pyritään edistämään yksilöiden hyvinvointia ja oikeuksien toteutumista yhteis-kunnassa. Opintojen myötä opiskelija saa valmiuden ymmärtää sosiaalisten, taloudellisten ja sivistyksellisten oikeuksien turvaamismekanismeja ja toisaalta arvioida hyvinvointijärjestelmämme mahdollisia kehittämistarpeita.

Julkisoikeus/HTK/HTM-väyläopintoihin on suoritettava hyvinvointioikeuden perusopintojen 25 op lisäksi 35 op oman valinnan mukaan opintojaksoja yleisistä oikeusjärjestysopinnoista, yht. 60 op (ei kiintiötä, ei arvosanavaatimusta).

Oikeustieteen opintojen verkkovälitteisen 15.8.2024 lv. 24-25 aloitusinfon materiaali. Infoa ei tallennettu, vastaavia asioita käsitellään oikeustieteen opiskelusivuston tallenteissa.

LUKUVUODEN 2024-25 RYHMÄOHJAUKSEN TEEMAT JA AIKATAULUT, toteutus verkon välityksellä (Teams)
Ryhmäohjaukseen osallistuminen on vapaaehtoista ja kaikille oikeustieteen opiskelijoille avoimia, mutta suositeltavaa erityisesti tutkintotavoitteisille opiskelijoille. Voit osallistua myös yksittäisiin teemoihin. Jokaiseen tapaamiskertaan tulee oma ilmoittautumislomake, tapaamisia ei tallenneta.

22.8.2024 klo 17.00-18.30, aiheena mm. opintojen suunnittelu, aikatauluttaminen, opiskelukäytänteet, järjestelmät jne. Varmistetaan yhdessä, että opinnot lähtevät käyntiin! Jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen
12.9.2024 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
23.10. 2024 klo 17.00-18.30 Ajanhallinta opiskelussa, jatkuvan oppimisen asiantuntija/kouluttaja Arttu Puhakka. 
21.11.2024 klo 17.00-18.30 Erilaiset oppimismenetelmät/tavat opiskella, opiskeluhyvinvoinnin asiantuntija Tiina Juurela. Ilmoittaudu tästä linkistä 19.11.2024 klo 23:45 mennessä.
16.1.2025 klo 17.00-18.30 Työllistyminen ja oikeudellisen asiantuntijuuden kehittyminen opintojen aikana, jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen ja professori Mia Hoffrén.
13.2.2025 klo 17.00-18.30 Opiskelu- ja vastaustekniikka kuntoon, yliopisto-opettajat Saanareetta Virikko ja Jussi Karkkulainen.
13.3.2025 klo 17.00-18.30 Hakuklinikka kevään yhteishakuun liittyen, jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen.
10.4.2025 klo 17.00-18.30 Plan B - kun kaikki ei menekään täysin suunnitelmien mukaan, jatkuvan oppimisen asiantuntija Seija Tuominen

Hyvinvointioikeuden opinnot soveltuvat erityisesti niille, jotka jo työskentelevät sosiaali- ja terveysalalla kuntien palveluksessa tai sosiaalivakuutuslaitoksissa tai ovat suuntautumassa sellaisiin tehtäviin.

Hyvinvointioikeuden perusopinnot 25 op:
5315104 Johdatus hyvinvointioikeuteen 5 op (pakollinen)

Valinnaiset väh. 20 op:

YO00DI50 Sosiaalioikeuden perusteet 2 op

5311354 Sosiaalihuolto-oikeus 5 op

YO00DI43 Terveydenhuolto-oikeus 5 op

YO00DI46 Lapset sosiaalihuollossa 5 op
5311316 Koulutusoikeus 5 op
5311610 Perhe- ja jäämistöoikeus 5 op

5311612 Työoikeus 5 op
5311033 Koulu lasten hyvinvointiympäristönä 2 op

YO00DI51 Sosiaalioikeuden ajankohtaisia kysymyksiä 3 op

Pakollisen opintojakson lisäksi voi valita opintojaksoja aineopintojaksoista oman mielenkiinnon mukaan, oheinen listaus on vain esimerkki opintotarjonnasta. Tarkemmat opintojaksokuvaukset löydät opintojaksokohtaisista linkeistä ilmoittautumisosiosta ja muita aineopintojaksoja lv. 24-25 opinto-oppaasta. Kesäyliopiston opetusaikataulut löytyvät ao. oppilaitoksen verkkosivuita. Huomioithan joidenkin opintojaksojen tiedoissa olevien pakollisten edeltävien opintojen vaatimukset.

  • SUORITUSTAVAT vaihtelevat opintojaksoittain: verkkotentit, yleiset tentit (salitentti), harjoitukset ja kirjalliset tehtävät. Etätenttiminen mahdollista. Joensuun kampuksella on maksuton etätentinvalvonta.
  • TARKISTA opintojaksokohtaiset sisällöt, aikataulut, pakolliset edeltävät opinnot ja suoritustavat opinto-oppaasta ennen ilmoittautumista. Varmista myös, että vaihtoehtoisia suorituskertoja on jäljellä vähintään kaksi (mahdollistaa uusinnan). Suorituskerrat vähenevät, mitä pidemmälle lukuvuosi etenee.
  • ILMOITTAUTUMINEN Voit ilmoittautua yksittäisille opintojaksoille koko lukuvuoden ajan. Opintojaksojen suorittamiseen on tietty aikataulutus ja löydät tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumiskäytänteet opintojaksojen tiedoista opinto-oppaasta. Opintopolussa ilmoittautuminen muodostaa Peppiin Avoimen yliopiston opiskeluoikeuden, ilmoittaudut sen lisäksi erillisten ohjeiden mukaisesti oikeustieteiden laitoksen aikataulutettuun opetukseen/tentteihin, tehtävänpalautukseen jne. Suositeltavat tai pakolliset edeltävät opintojaksot eivät sisälly kokonaisuuden opintomaksuun.
  • OPISKELUOIKEUSAIKA on opintojaksokohtainen ja päättyy aina viimeistään 30.7.2025, riippumatta siitä, ilmoittaudutko syys- vai kevätlukukauden puolella. Opintojaksoille ilmoittautumista kannattaa porrastaa huomioiden opintojaksokohtaiset suorittamisen aikataulut sekä omat suunnitelmasi opintojen suorittamiseen esim. useamman vuoden aikana. Yhden opintopisteen hyvään suorittamiseen pitäisi mennä aikaa n. 27 tuntia, 5 op n. 130 t, joten tämä kannattaa huomioida opintoja suunnitellessa.
  • TUTKINTOTAVOITTEINEN OPISKELU ks. Opiskelijan opas: Oikeustieteen tutkintotavoitteisen opiskelun aloittaminen avoimessa yliopistossa
  • KIRJAUDU ilmoittautumisen jälkeen aloitusohjeiden mukaisesti Avoimen yliopiston oikeustieteiden opintojen tiimiin (elearn-Moodle).
  • Voit myös varata opinto-ohjausajan (toteutus Teams/puhelin) Itä-Suomen yliopiston avoimeen yliopistoon jatkuvan oppimisen asiantuntijalle Seijalle oheisella sähköisellä lomakkeella. Opinto-ohjaus on maksutonta ja voit tulla ohjaukseen jo esimerkiksi ennen opintojen alkua.

Opinnot ovat tarkoitettu kaikille oikeustieteiden opiskelusta kiinnostuneille, jotka haluavat kehittää oikeudellista osaamista juridista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä. Moni avoimen yliopiston oikeustieteiden opiskelijoista opiskelee tutkintotavoitteisesti, mutta myös ammatillisena täydennyskoulutuksena yksittäisiä opintojaksoja tai opintokokonaisuuksia.

Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille 20 e/op. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.

Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeus on opintojaksokohtainen ja päättyy aina viimeistään 30.7.2025.

Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun. ​ 

Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alla.

Päiväopetus

Opintojaksokohtaiset aikataulut löytyvät opintojaksojen tiedoista.

Suomi

Ei sähköistä ilmoittautumista

Opintokokonaisuuteen 25 op ei voi ilmoittautua (paljon valinnaisuutta eri oikeudenaloista), vaan ilmoittautuminen tehdään opintojaksoittain 20 e/op.