Ravitsemustieteen aineopinnot, lv. 2024-2025, verkko-opinnot
- Laajuus:
- 35 opintopistettä
- Kampus tai kaupunki:
- Kuopio
- Kategoria:
- Ravitsemus ja lääkeala
- Toteutusmuoto:
- Verkko-opetus
- Hinta:
- 700 € (alv 0%)
Ravitsemustiede tutkii ravitsemuksen merkitystä terveyden edistämisessä ja sairauksien hoidossa sekä tutkii syömisen merkitystä hyvinvoinnin osatekijänä. Ravitsemustieteen aineopinnoissa syvennetään perusopintoja perehtymällä elintarviketurvallisuuteen, elintarvikeprosesseihin,
terveystieteiden tutkimusmenetelmiin, ravitsemuspolitiikkaan, syömiskäyttäytymiseen ja ravitsemusfysiologiaan.
Tavoite: Ravitsemustieteen aineopinnot suoritettuaan opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitäjänä yksilö- ja väestötasolla ja on perehtynyt ravitsemukseen useasta näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen
Suoritustapa: Aikataulutetut verkko-opinnot
Ravitsemustieteen aineopinnot ovat aikataulutettuja verkko-opintoja. Opintojaksot toteutuvat lukuvuonna 2024-2025 alla olevina ajankohtina.
Ravitsemustieteen aineopinnot koostuvat seuraavista opintojaksoista:
Ravitsemuspolitiikka terveyden ja hyvinvoinnin edistäjänä 5 op (2.9.-25.10.2024)
Elintarvikeprosessit 5 op (2.9.-25.10.2024)
Elintarviketurvallisuus 5 op (28.10.- 13.12.2024)
Terveystieteiden tutkimusmenetelmien perusteet 5 op (7.1.- 14.3.2025)
Ruoanvalinta ja syömiskäyttäytyminen 5 op (13.1.-14.3.2025)
Ravitsemusfysiologia 5 op (17.3. - 30.5.2025)
Ravitsemustiedon syventävä kirjatentti 5 op (4 krt/ vuosi, tehdään aineopintojen lopussa).
Huom! Ilmoittaudu yksittäisille opintojaksoille.
Katso yleinen tallenne opintojen aloittamiseen avoimessa yliopistossa (kesto n. 5 min).
Opintojaksot sisältävät erilaajuisia ja -tyyppisiä tehtäviä, jotka etenevät tietyn aikataulun mukaisesti. Opinnoissa käytetään verkko-oppimisympäristö Moodlea. Opintojesi suunnitteluvaiheessa, tutustuthan opintojaksokohtaisiin aikatauluihin, suoritustapoihin sekä tarvittaviin edeltäviin opintoihin ja huomioi kunkin opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä. Saat aina apua opintojen suunnitteluun ja aikataulutukseen oppiaineen jatkuvan oppimisen asiantuntijalta ja opintoasiainsihteeriltä (ks. yhteystiedot).
Edeltävät opinnot: Ravitsemustieteen perusopinnot. Aineopintojen aloittamisen edellytyksenä on, että perusopintokokonaisuus on suoritettu kokonaan. Tämä koskee myös yksittäisille opintojaksoille ilmoittautumista. Aiemmat opinnot tarkistetaan ilmoittautumisen yhteydessä ja maksulinkki kullekin opintojaksolle lähetetään vasta tarkistuksen jälkeen.
Mikäli olet suorittanut ravitsemustieteen perusopinnot Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisesti, voit joutua täydentämään opintojasi (riippuu milloin opinnot on tehty). Otathan yhteyttä oppiaineen jatkuvan oppimisen asiantuntijaan ennen aineopintoihin ilmoittautumista.
Ravitsemustieteen aineopinnot suoritettuaan opiskelija ymmärtää ravitsemuksen merkityksen terveyden ylläpitäjänä yksilö- ja väestötasolla ja on perehtynyt ravitsemukseen useasta näkökulmasta tieteelliseen tietoon pohjautuen
Ravitsemustieteen opiskelu tarjoaa hyvän mahdollisuuden täydentää ammatillista osaamista ja asiantuntijuutta työelämässä ja sopii esim. opettajille, sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstölle, liikunnan ja urheilun parissa toimiville, ruokapalvelualalla ja elintarvike-teollisuudessa toimiville sekä kaikille ravitsemuksesta, terveydestä ja omasta hyvinvoinnista kiinnostuneille. Opinnot soveltuvat hyvin myös sivuaineeksi/osaksi tutkintoa esim. sosiaali-, terveys- ja liikuntatieteiden opiskelijoille.
Yksittäisen opintojakson hinta on 20€ / opintopiste. Hinnat ovat voimassa lukuvuoden 2024-2025.
Tutustu avoimen yliopisto-opetuksen opintomaksuihin sekä maksu- ja perumisehtoihin: Opinto-oikeus ja maksuehdot. Opiskeluoikeusaika määräytyy opetussuunnitelman mukaisesti kattaen opetuksen ja tentit.
Kirjallisuuden hankinta/lainauskulut eivät sisälly opintomaksuun.
Jos työnantaja maksaa opintomaksun, ota yhteyttä koulutussihteeriin; katso yhteystiedot alta.