Oletko monin tavoin utelias ja innokas oppimaan joka päivä uutta? Onko haaveenasi tehdä merkityksellistä, vaikuttavaa ja tulevaisuuteen suuntautuvaa työtä? Tule luokanopettajaopintoihin toteuttamaan unelmaasi!
Luokanopettajakoulutuksemme suorittanut henkilö on kelpoinen luokanopettajan tehtävään eli voi toimia opettajana esiopetuksessa ja vuosiluokilla 1–6. Koulutus kestää noin viisi vuotta. Sen aikana opiskelija suorittaa ensin kasvatustieteen kandidaatin tutkinnon (KK, 180 op) ja sen jälkeen kasvatustieteen maisterin tutkinnon (KM, 120 op). Kasvatustieteen maisterin tutkinnon suorittanut voi jatkaa opintojaan tohtorintutkintoon.
Löydät koulutuksen hakukohteet ja suorat linkit Opintopolkuun tämän sivun lopusta.
- Luokanopettajakouluksesta vastaa soveltavan kasvatustieteen ja opettajankoulutuksen osasto.
- Koulutus sijoittuu Joensuun kampukselle, joka on opiskelijaystävällinen, tiivis ja helppokulkuinen.
- Luokanopettajakoulutuksemme antaa valmiuksia toimia työmarkkinoilla itsenäisesti omaa työtään jatkuvasti arvioiden ja kehittäen.
- Monipuolisen luokanopettajakoulutuksemme suorittaneilla opettajilla on kysyntää myös opetusalan ulkopuolella.
Tutustu luokanopettajan opintoihin
Luokanopettajakoulutuksessamme pääaine on kasvatustiede. Opettajan pedagogiset opinnot (60 opintopistettä) sisältyvät kasvatustieteen perus- ja aineopintoihin sekä syventäviin opintoihin. Nämä opinnot luovat teoreettisen perustan ja antavat yleiset pedagogiset valmiudet opettajan tehtävien hoitamiselle. Lisäksi ne johdattelevat ajattelemaan tieteellisesti ja kehittämään tutkivaa työotetta.
Koulutukseemme sisältyy perusopetuksessa opetettavien aineiden ja aihekokonaisuuksien monialaiset opinnot (60 op), joita opiskellessaan opiskelija saa valmiuksia eri opetettavien aineiden aineenhallintaan sekä niiden opettamiseen ja opetuksen kehittämiseen.
Opintojaksojen suoritustavat vaihtelevat; ne voivat sisältää luentoja, pienryhmäharjoituksia, seminaareja ja tenttejä sekä itsenäistä työskentelyä. Opintoihin sisältyy myös ohjattua opetusharjoittelua Itä-Suomen yliopiston harjoittelukoulun normaalikouluissa. Yhden opetusharjoittelujakson suorittamispaikan opiskelija valitsee itse.
Opetuskieli on suomi.
Tutustu filosofisen tiedekunnan opinto-oppaisiin Pepissä.
Tutustu sivuainetarjontaan opiskelijan Kamu-verkkopalvelussa.
Luokanopettajakoulutuksessamme opiskelijat voivat joustavasti suorittaa vapaasti valittavissa sivuaineissa joko kaksi 25 opintopisteen laajuista opintokokonaisuutta tai yhden 60 opintopisteen laajuisen opintokokonaisuuden. Laajasta sivuainetarjonnastamme opiskelija voi valita jonkin perusopetuksessa opetettavan aineen opinnot (60 op), jolloin saa kelpoisuuden toimia kyseisen aineen aineenopettajana perusopetuksessa vuosiluokilla 1–9.
Sivuaineopinnoissa on mahdollista opiskella myös esimerkiksi erityisopettajan, opinto-ohjaajan tai varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuusopinnot tai opinnoissa voi suuntautua esimerkiksi erityisesti alkuopetukseen valitsemalla sivuaineeksi alkukasvatuksen opinnot.
Luokanopettajakoulutuksemme sisälle on rakennettu OpeArt-painotus, jonka valitseva opiskelija suuntaa opintojaan taito-ja taideaineisiin eri vaiheissa opintojensa aikana. OpeArt-painotuksessa opiskelija valitsee vähintään yhden taito-ja taideaineisiin kuuluvan sivuaineen, suorittaa opintojaksot Teatteri- ja draamakasvatus ja Luova projekti, valitsee opintojaksoja OpeArt-tarjottimelta sekä tekee molemmat opinnäytetyöt (kandidaatin tutkielma ja pro gradu -tutkielma) taito- ja taideaineiden teemasta.
Tervetuloa Joensuun kampukselle!
Opiskelijan Joensuu
Joensuu on aito opiskelijakaupunki: kampuksella opiskelee jo yli 9000 tutkinto-opiskelijaa.
Opiskelijatarinoita luokanopettajakoulutuksesta
Näin haet luokanopettajan koulutukseen
Koulutukseen hakeminen tapahtuu Opintopolku.fi-verkkopalvelun kautta. Koulutuksen hakukohteet sekä tarkemmat hakuohjeet ja -aikataulut löydät Opintopolusta. Itä-Suomen yliopiston hakijapalvelut auttaa opiskelijaksi hakemiseen ja opiskelijavalintaan liittyvissä yleisissä kysymyksissä: hakijapalvelut@uef.fi.
Kasvatustieteellisen alan VAKAVA-kokeiden vanhat aineistot ovat nähtävillä VAKAVAn sivuilla.