Rakennamme aktiivisesti yhteistyötä ja kumppanuuksia yritysten kanssa niin koulutuksen kuin tutkimuksen eri osaamisaloilla.
Kumppanuusohjelma koostuu yhteisesti asetetuista tavoitteista ja toimintasuunnitelmasta, jonka kautta yhteistyötä viedään systemaattisesti eteenpäin nimettyjen yhteyshenkilöiden koordinoimana. Kumppanuusyhteistyö voi pitää sisällään esimerkiksi yritysnäkyvyyden ja rekrytointien edistämistä opetuksessa, yhteistyön ja hankkeiden edistämistä tietyssä tutkimusteemassa sekä tutkimusinfrastruktuurin hyödyntämiseen liittyvää yhteistyötä.
Syvimmillään yhteistyö voi johtaa strategisen tason kumppanuuteen, joka on Itä-Suomen yliopiston ja yrityksen välinen pitkäjänteinen, tavoitteellinen ja kunnianhimoinen yhteistyö, jota johdetaan ja hoidetaan yhteisen tiekartan ja strategiaan kytkeytyvien yhteistyöteemojen ja tavoitteiden kautta. Strateginen kumppanuus tähtää merkittävään tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuuteen yhteistyön ja uusien avauksien kautta, jotka ovat kytköksissä elinkeinoelämän ja yhteiskunnan ajankohtaisiin haasteisiin. Strategisissa kumppanuuksissa hyödynnetään yliopiston monialaista osaamista eri tiedekunnissa yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi.
Tutustu strategisiin yrityskumppaneihimme
Ponsse Oyj
Itä-Suomen yliopisto ja Ponssen välinen strateginen yhteistyö keskittyy kestävän metsäbiotalouden, tekniikan ja kauppatieteiden aloille. Näiden alojen toiminnan kehittämiseen on suunnattu merkittäviä panostuksia mm. Itä-Suomen yliopistossa käynnistetyn tekniikan (DI) koulutuksen kautta.
Kestävän, vastuullisen metsäbiotalouden alateemoja yhteistyössä ovat mm. ympäristöasioiden hallinta, puunkorjuu ja logistiikka, hiilineutraalisuus, kiertotalous, materiaalit ja kestävä liiketoiminta. Tekniikan yhteistyön teemoja ovat fotoniikan sovellukset, tekoäly ja edistynyt laskenta, kuvantaminen, ohjelmistot ja tietojärjestelmät, sekä data- ja alustatalous. Kauppatieteet kytkeytyvät teemoihin erityisesti kiertotalouden, kestävän, eettisen ja oikeudenmukaisen liiketoiminnan sekä data- ja alustatalouden näkökulmista.
Tiivistämällä yhteistyötämme saamme selkeää hyötyä, kun voimme tehdä läheisempää yhteistyötä esimerkiksi tutkimus- ja innovaatiotoiminnan saralla. Näin opiskelijat pääsevät jo opintojen aikana tutustumaan alaamme ja kiinnostuvat ehkä jäämään alueelle opintojen jälkeenkin.
Juha Inberg
CTO/Tuotekehitysjohtaja, Ponsse Oy
FinVector Oy
Itä-Suomen yliopisto ja bioteknogiayritys FinVector pyrkivät kumppanuusyhteistyöllä laajentamaan yhteistyötä tutkimuksesta nyt myös työelämä- ja koulutusyhteistyöhön. FinVector tarjoaa yliopiston opiskelijoille mahdollisuuksia muun muassa opinnäytetöihin ja harjoitteluihin ja tuo työelämänäkökulmaa sekä tutkinto- että täydennyskoulutusten kehittämiseen. Systemaattinen yhteistyö edistää jatkuvaa dialogia ja voi siten tarjota mahdollisuuksia yhteistyön laajentamiselle sekä uusille avauksille.
Toimialamme on hyvin kapea, joten usein kaipaamme spesifiä osaamista. Tällaisia hankkeita on yliopiston kanssa jo käynnissä, kuten esimerkiksi ReguVa-hanke, joka kehittää regulaatio- ja vastuullisuusosaamista.
Tiina Bies
Henkilöstöjohtaja, FinVector Oy
Ramboll Finland Oy
Itä-Suomen yliopisto ja Ramboll Finland Oy solmivat sopimuksen kumppanuusyhteistyöstä vuonna 2020. Yhteistyö kattaa monialaisen tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan sekä opetusyhteistyön kehittämisen ja vahvistamisen erityisesti ympäristötieteen ja tekniikan koulutuksen ja tutkimuksen eri alueilla ja rajapinnoissa. Edistettävät yhteistyöteemat kytkeytyvät mm. ympäristövaikutusten hallintaan sekä mittaukseen ja kuvantamiseen liittyvään osaamiseen.
Strateginen kumppanuus soveltuu erityisen hyvin yhteistyöhömme Itä-Suomen yliopiston kanssa. Näin pääsemme hyödyntämään kummankin organisaation laajaa tietopohjaa ja soveltamaan uusinta tutkittua tietoa laajalti myös elinkeinoelämän kestäviin ratkaisuihin.
Jaana Tyynismaa
Toimialajohtaja, Ramboll Finland Oy